NEMIRI U CENTRU LJUBLJANE: Maskirani demonstranti bacali kamenje, u sukobu sa policijom povređene tri osobe, među kojima i jedan novinar

U LjUBLjANI se stotinjak ljudi sukobilo sa policijom, a ranjeno je tri osobe, među kojima je i jedan novinar. Demonstranti su bili maskirani i iznenada su se pojavili u samom centru grada, na Trgu Republike, gde su počeli da bacaju kamenje. Ubrzo je stigla policija i došlo je do sukoba sa maskiranim demonstrantima, a korišten je i vodeni top.

НЕМИРИ У ЦЕНТРУ ЉУБЉАНЕ: Маскирани демонстранти бацали камење,  у сукобу са полицијом повређене три особе, међу којима и један новинар

Foto: Printsrin

Nakon što je policija rasterala učesnike protesta sa glavnog ljubljanskog trga sukobi su se nastavili u sporednim ulicama.

Niko u ovom času ne zna ni razlog okupljanja maskiranih ljudi, ni ko stoji iza svega.

Policija sumnja da je reč o misterioznoj organizaciji Anonimus Slovenija, koja ima i međunarodne kontakte sa kriminalnim skupinama koje prodaju drogu.

Slovenački obaveštajci iz obaveštajneagencije SOVE intenzivno tragaju za organizatorima, ali još uvek je najasan i motiv okupljanja.

U praznoj Ljubljani gde je na snazi policijski čas zbog korone scene su bile kao iz filma, policijski helikopter je nadletao grad, a čuli su se samo krikovi zamaskiranih demonstranata, koje je policija terala iz centra.

Vadili su kamene blokove i bacali na policiju, te koristili priotehniku, a policajci su u punoj spremi terali učesnike protesta.

Neki od njih su izrazili protest zbog drastičnih mera koje je slovenačka vlada poduzela da suzbije širenje virusa korone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda