PREDSEDNIK JEVREJSKE OPŠTINE ZAGREB UPUTIO APEL PLENKOVIĆU: Zabranite ustaške simbole

PREDSEDNIK Jevrejske opštine Zagreb, dr Ognjen Kraus, apelovao je na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da zabrani ustaške simbole i znakove.

ПРЕДСЕДНИК ЈЕВРЕЈСКЕ ОПШТИНЕ ЗАГРЕБ УПУТИО АПЕЛ ПЛЕНКОВИЋУ: Забраните усташке симболе

Andrej Plenković / Foto Tanjug-Hina

- Pređite sa reči na dela -  poručio je dr Kraus šefu hrvatske vlade, ocenjujući da je idealan trenutak za to.

- HDZ danas sa nacionalnim manjinama ima većinu u Saboru, rešio se desnice i nacionalističkih i proustaških grupacija zbog kojih se nisu mogli donositi zakoni koje je od njih očekivala antifašistička Evropa i većina građana Hrvatske - zaključio je Kraus.

Kada je reč o korišćenju ustaškog pozdrava "Za dom spremni", kojeg mogu da koriste HOS-ovci na komemoracijama, Kraus kaže da se to zloupotrebljava.

- Ako ste zaista uvereni da NDH i sve ono što se događalo treba staviti tamo gde spada, u ropotarnicu istorije, danas imate priliku da to i realizujete - kaže predsednik Jevrejske opštine Zagreb i poziva da se održi sednica Hrvatskog sabora i donese zakon o zabrani ustaških simbola.

- Ući ćete u istoriju ako donesete tu odluku i skinete ljagu sa hrvatskog naroda - poručuje Kraus premijeru Plenkoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima