BROJKE NISU DOBRE: Slovenija produžava stanje epidemije do 17. decembra

Tanjug

16. 11. 2020. u 19:54

VLADA Slovenije je danas donela dekret da se proglašeno stanje epidemije kovida-19 produži za još 30 dana, do 17. decembra, pošto su brojevi zaraženih i hospitalizovanih od korona virusa i dalje iznad graničnih, propisanih uslova za ukidanje.

БРОЈКЕ НИСУ ДОБРЕ: Словенија продужава стање епидемије до 17. децембра

Foto: Depositphotos

Vlada Slovenije je danas donela dekret da se proglašeno stanje epidemije kovida-19 produži za još 30 dana, do 17. decembra, pošto su brojevi zaraženih i hospitalizovanih od korona virusa i dalje iznad graničnih, propisanih uslova za ukidanje.

Odluka stupa na snagu 18. novembra, tačno mesec dana nakon proglašenja epidemije, navodi se u saopštenju valde, prenela agencija STA.

U saopštenju se potvrđuje da su svi slovenački regioni potvrdili da je broj novozaraženih premašio broj koji je neophodan za proglašenje epidemije.

Prema važećim propisima u Sloveniji, ukoliko je u periodu od 14 dana prosečan dnevni broj novozaraženih 140 ili više na 100.000 stanovnika, 250 + hospitalizovanih i 50 + na intenzivnoj nezi, stiču se uslovi za proglašenje epidemije.

Zvanični podaci pokazuju da je prosečan dnevni broj novozaraženih 922, broj bolničkih prijema 1.264 i broj pacijenata u intenzivnoj nezi 205.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja