BUGARSKI VETO: Sofija blokirala pregovore Brisela i Skoplja!

Novosti online

17. 11. 2020. u 17:08

BUGARSKA je odbila da odobri okvir pregovora EU sa Severnom Makedonijom, čime je blokirala razgovore o pristupanju te balkanske zemlje Uniji, izjavila je bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva.

БУГАРСКИ ВЕТО: Софија блокирала преговоре Брисела и Скопља!

Foto EPA

Ona je rekla da Bugarska sada ne može da podrži početak odgađanih pregovora 27 zemalja članica EU i Skoplja, zbog otvorenih pitanja u vezi sa istorijom i jezikom.

Izjava Zaharijeve usledila je nakon što su ministri EU razgovarali o nacrtu za pregovore sa Severnom Makedonijom i održavanjem međuvladine konferencije.

Članice EU saglasile su se u martu da Severna Makedonija i Albanija mogu da započnu razgovore o pristupanju Uniji, a zvaničan početak pregovora očekivao se tokom međuvladine konferecije u decembru.

Zaharijeva je naglasila da je Bugarska podržala okvir pregovora sa Albanijom.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024