GODINAMA SEDEO SA POLICAJCIMA PO KAFANAMA: Posle četvrt veka uhapšen Nedžad Hasić, osuđen za ubistvo četvorice Srba 1996. godine

O. MATAVULj

26. 11. 2020. u 19:36

POSLE četvrt veka skrivanja SIPA je u Tinji kod Srebrenika locirala i uhapsila odbeglog Nedžada Hasića (50) iz Srebrenice, koji je nepravosnažno osuđen na 20 godina zatvora za učešće u ubistvu četvorice Srba 1996. godine.

ГОДИНАМА СЕДЕО СА ПОЛИЦАЈЦИМА ПО КАФАНАМА: После четврт века ухапшен Неџад Хасић, осуђен за убиство четворице Срба 1996. године

Nedžad Hasić / Foto Avaz

Hasić je uhapšen na osnovu međunarodne poternice koju je za njim raspisao Okružni sud u Bijeljini, jer se nikada nije odazvao na izdržavanje izrečene kazne. Kako saznaju "Novosti", do hapšenja je došlo nakon što je MUP RS kolegama iz SIPA dojavio tačnu lokaciju na kojoj je odbegli Hasić boravio. Portparol SIPA Luka Miladinović kaže da je tokom pretresa kuće koju je koristio pronađen arsenal oružja.

Hasić je osuđen zajedno sa Ahmom Harbašem, Behudinom Husićem iz Srebrenice i Samirom Avdićem iz Bratunca na ukupno 61 godinu zatvora za ubistvo četvorice srpskih civila 2. maja 1996. godine. Zločin je počinjen u mestu Krušev Do kod Srebrenice kada su ubijeni Đorđe Petrović, Nikola Modraković, Momčilo Ristanović i Vlajko Zekić. Nakon izricanja prvostepene presude optuženi se više nikada nisu odazvali sudu u Bijeljini i svi su se nalazili u bekstvu.

IMAO NASEROVU PODRŠKU

HASIć je živeo u ilegali sa suprugom Dževom i njihovo petoro dece, bez ikakvih dokumenata. Iako se znalo na kojoj se lokaciji nalazi, izvor "Novosti" tvrdi da i službenici PS Srebrenik i PU Tuzla nisu želeli da ga uhapse.

- Lokalni policajci su, iako su znali za poternicu, često s njim sedeli po kafanama u Srebreniku. U njihovom nepostupanju veliki uticaj je imao Naser Orić koji je Hasiću pružao svaki vid podrške, te stajao u njegovu zaštitu - kaže dobro upućeni izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)