HRVATSKI IMUNULOG ZAVAPIO: Najgore je pred nama!

Novosti online

29. 11. 2020. u 22:25

HRVATSKI virusni imunolog upozorava da brojevi preminulih od korone u najboljem slučaju mogu stagnirati.

ХРВАТСКИ ИМУНУЛОГ ЗАВАПИО: Најгоре је пред нама!

Foto: HRT Printskrin

- Ovih 50 mrtvih dnevno je rezultat onih koji su se inficirali pre tri ili četiri nedelje, a tada je bilo 1000, 2000 potvrđenih novih slučajeva. To znači da će se svi ti brojevi dizati i da je ono najgore tek pred nama - rekao je dr Luka Čičin-Šain, hrvatski virusni imunolog Centra za infektološka istraživanja Helmholc.

Komentarisao je i mere u Hrvatskoj. Kaže da bi trebalo da budu još strože ako Hrvatska želi da se brojke zaraženih spuste.

- Strože mere koje su sad stupile na snagu su na nivou laganog lokdauna koji je sad u Nemačkoj. U idealnom slučaju bi mogle dovesti do toga da brojke stagniraju, ali ne vidim kako bi brojke na osnovu ovih mera počele padati - rekao je naučnik.

- Na (hrvatskoj) vladi je da odluči da li će ostati na ovim merama ili će krenuti s još nekim strožim merama da bi se broj stvarno početi spuštati - komentarisao je Čičin-Šain.

- Ja verujem da ćemo početi s vakcinisanjem sredinom decembra, početkom januara - kazao je.

(HRT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)