PRESUDA SUDA BIH: Srbi osuđeni za silovanje

V. M.

03. 12. 2020. u 18:00

RADOVAN Paprica i Slavko Ognjenović krivi su, kao pripadnici vojnih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, upotrebu sile i silovanje.

ПРЕСУДА СУДА БИХ: Срби осуђени за силовање

Foto: Depositphotos

Delimično je usvojen imovinsko-pravni zahtev oštećene. Optuženi se obavezuju da joj, na ime naknade nematerijalne štete, isplate ukupno 37.000,00 KM – i to: na ime duševnih bolova zbog povrede slobode ili prava ličnosti 12.000,00 KM, duševnih bolova zbog smanjenja životne aktivnosti 25.000,00 KM, a sve sa zakonskim zateznim kamatama od dana donošenja prvostepene presude 3. decembra ove godine.

Rok je 30 dana od pravosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

U preostalom delu postavljenog imovinskopravnog zahteva, oštećena se, kažu u Sudu BiH, upućuje da zahtev može da ostvari u parničnom postupku. Protiv ove presude pravo na žalbu Apelacionom veću Suda BiH imaju i nepravosnažno osuđeni i Tužilaštvo BiH.

Paprica i Ognjenović su, kako se ističe u obaveštenju iz Suda BiH, to učinili kao pripadnici vojnih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, kad se odvijao širok i sistematičan napad vojnih, paravojnih i policijskih snaga tzv. Srpske Republike BiH, a potom Republike Srpske, protiv civilnog bošnjačkog stanovništva opštine Foča, od aprila pa najmanje do septembra 1992. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024