OBORILI NESLAVAN REKORD: Hrvatska ima najviše novoobolelih na milion stanovnika u EU

Tanjug

07. 12. 2020. u 23:22

POSLEDNjIH nedelju dana, kad se gleda sedmodnevni prosek, Hrvatska u EU beleži najviše novih slučajeva kovida-19 na milion stanovnika, javlja Index.hr.

ОБОРИЛИ НЕСЛАВАН РЕКОРД: Хрватска има највише новооболелих на милион становника у ЕУ

Foto: Depositphotos

Međutim, kada se gleda broj ukupnih slučajeva od početka pandemije, kako piše zagrebački portal, Hrvatska je na nešto manje lošem, petom mestu u EU.

Kovid-19 je do sada dijagnostikovan kod 3,6 odsto ukupne hrvatske populacije.

Kada je reč o smrtnim slučajevima u poslednjih nedelju dana, Hrvatska je na četvrtom mestu u EU sa oko 60 preminulih u proseku dnevno.

Kada je u pitanju ukupan broj preminulih od početka pandemije, Hrvatska je na 14. mestu među 27 država članica Unije.

Hrvatska je na 17. mestu po broju testiranja u poslednjih nedelju dana.

Kada je reč o ukupnom broju testova od početka pandemije, situacija je, kako navodi Index, još gora.

Samo Poljska i Bugarska su napravile manje testova na 1.000 stanovnika od Hrvatske, dodaje zagrebački portal.

Kada se obrati pažnja na udeo pozitivnih u svim testovima od početka pandemije, Hrvatska je na nezavidnom prvom mestu u Evropskoj uniji sa 17,9 odsto pozitivnih testova.

Prema pregledu indeksa strogosti mera, koji objavljuju istraživači sa britanskog Oksforda, Hrvatska je u prvom talasu pandemije imala najstrože mere u EU s indeksom strogosti od 96,3 tokom aprila, dok je sada situacija potpuno obrnuta, pa je sa indeksom od 44,4 jedna od zemalja sa namanje strogim merama u EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)