STRAŠNO UPOZORENJE SLOVENAČKIH LEKARA: Na ivici smo, moramo da lečimo i ostale bolesti

Tanjug

13. 12. 2020. u 08:59

NA KONFERENCIJI na Brdu kod Kranja, šefovi slovenačkih bolnica upozorili su vladu da postoji malo bolničkih rezervi za rešavanje krize s korona virusom i ukazali da dolazi vreme ostalih bolesti.

СТРАШНО УПОЗОРЕЊЕ СЛОВЕНАЧКИХ ЛЕКАРА: На ивици смо, морамо да лечимо и остале болести

Foto: Depositphotos

Prema Televiziji Slovenije, direktori zdravstvenih ustanova upozorili su vladu na radnoj konferenciji u subotu da bi se potreba za bolničkim lečenjem u januaru mogla povećati za 30 posto zbog drugih bolesti. Stoga, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, prema njihovom mišljenju, nema vremena za ukidanje mera, niti je predloženo pooštravanje.

- Ono što smo imali rezerve, dali smo im da se nose s kovid-19. Postoje pacijenti s drugim bolestima kojima su takođe potrebni kreveti. Priprema novih kreveta za starije pacijente gotovo je nemoguća misija - objasnio je direktor klinike Golnik Aleš Rozman.

- Možemo osigurati, recimo, 100 dodatnih kreveta. Ali to ne znači samo 100 dodatnih kreveta, to znači i 100 ozbiljno bolesnih osoba, više smrtnih slučajeva, više osoba s dugoročnim posledicama - rekla je Bojana Beović, voditeljica strucne savetodavne skupine u Ministarstvu zdravstva, u izjavi za medije prije sastanka.

Vlada nastavlja konsultacije s predstavnicima privrede na olabavljenju mera i otvaranju nekih aktivnosti uz stroge mere za sprečavanje širenja korona virusa. Očekuje se da će oba sastanka pomoći u oblikovanju pristupa koji vlada namerava da preduzme u daljem upravljanju epidemijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)