DODIKOVO „NE“ NATO PAKTU: Srpski član Predsedništva raspršio snove američkih kongresmena (VIDEO)

Novosti online

13. 12. 2020. u 17:59

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas za RTRS da neće podržati odluku o eventualnom povećanju NATO snaga u BiH, koje zagovaraju američki kongresmeni, a očekuje Sarajevo.

ДОДИКОВО „НЕ“ НАТО ПАКТУ: Српски члан Председништва распршио снове америчких конгресмена (ВИДЕО)

Milorad Dodik / Foto Tanjug

Dodik je istakao da se povećanje snaga NATO u BiH, posebno u distriktu Brčko, ne može ostvariti bez odluke Predsedništva BiH i njegove saglasnosti.

Istakao je da nijedna vojna sila ne može da uđe u BiH bez sporazuma i konsenzusa u Predsedništvu.

- Kako će oni sad stacionirati snage ako Predsedništvo ne odobri? A u Predsedništvu se odlučuje konsenzusom, a tu sam ja i ja sam protiv toga - istakao je Dodik.

Poručio je da Republika Srpska u svom programu nema secesiju.

- Ali nismo spremni da trpimo stalne najave kako treba ukinuti Republiku Srpsku. I sad poručujem – ako neko hoće da ukine Republiku Srpsku, mi više nemamo šta da tražimo u BiH - podvukao je Dodik.

To, kako kaže, nije ništa pogrešno i politički nekorektno.

- Politički je nekorektno to što neko traži ukidanje Republike Srpske - kaže Dodik.

Srpski narod ima pravo na slobodu i samostalnost, rekao je on.

- Ovaj narod svoju slobodu upražnjava tako što samostalno donosi svoje odluke i neće dozvoliti da neko drugi u njegovo ime odlučuje - naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MILANOVIĆ NIJE BIRAO REČI: Hoće li i državljanstvo da mi oduzmu? Ti ljudi nemaju mere (FOTO)