TUŽILAŠTVO BIH: Zatražen pritvor osumnjičenima za ubistva Srba

O. MATAVULj

18. 12. 2020. u 00:10

TUŽILAŠTVO BiH zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora za sedmoricu nekadašnjih pripadnika tzv. Armije BiH, osumnjičenih za ratni zločin nad Srbima u Zvorniku.

ТУЖИЛАШТВО БИХ: Затражен притвор осумњиченима за убиства Срба

Foto: S. Mišljenović

Kako saznajemo zatraženo je pritvaranje Šemsudina Muminovića (58), Džeme Galjića (57), Ćamila Ahmetovića (55), Rasima Omerovića (52), Asima Alića (61), Fadila Mujića (72) i Ismeta Memića (50), koji su juče uhapšeni u akciji SIPA.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te uticati na svedoke ili saučesnike - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Svima se na teret stavljaju krivična dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, te zločina protiv ratnih zarobljenika. Zločini su počinjeni u periodu od 8. oktobra 1992. godine do 6. jula 1994. godine u selima Pantići, Boškovići i Zasok, te tokom granatiranja grada Zvornika, kada je ubijeno 20 civila i zarobljenika srpske nacionalnosti.

- Osumnjičeni su kao pripadnici Teritorijalne odbrane i Armije BiH, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Zvornika i okoline. Terete se da su učestvovali u ubistvima, mučenju, odnosno namernom nanošenju snažnog fizičkog ili duševnog bola, te povredama fizičkog integriteta ili zdravlja civilnom stanovništvu - saopšteno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije