PREDSEDNIK ZAVRNUO RUKAV: Milanović se vakcinisao i pozvao građane da urade isto

Tanjug

07. 01. 2021. u 12:23

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović primio je danas pred kamerama vakcinu protiv korona virusa, a nakon toga je pozvao sve koji žele, a posebno one koji ne žele, da se, ipak, vakcinišu.

ПРЕДСЕДНИК ЗАВРНУО РУКАВ: Милановић се вакцинисао и позвао грађане да ураде исто

Foto Tanjug-Hina

Milanović je rekao da vakcina nije napravljena napamet i da je bolje primiti vakcinu nego se razboleti.

"To je vrlo ozbiljan proces verifikacije i ona sigurno pomaže. Mislim da u ovom trenutku, a mislim da taj trenutak nije daleko, bude veća ponuda od potražnje, više onih koji žele da se vakcinišu", poručio je Milanović.

Komentarišući svoju raniju izjavu kada je korona virus uporedio s karijesom, on je rekao da to "nije imalo nikakve veze sa vakcinom".

"Onoga trenutka kad u sistemu dobrovoljnog vakcinisanja više ne bude onih koji žele da prime vakcinu, tog trenutka moje pitanje glasi - vraćamo li se u nekakav normalan život", rekao je Milanović.

Upozoro je da onaj ko svesno odluči da se ne vakciniše, preuzima odgovornost za svoje zdravlje.

Ukazao je i da će zdravstveni sistem bii rasterećeniji, kada budu vakcinisani oni koji su u najvećem riziku.

"Uradi sve što možeš da sprečiš da se razboliš", rekao je hrvatski predsednik.

Inače, osim Milanović pred kamerama je vakcinu primio i načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Hrvatske Robert Hranj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)