SAMO „SIPAJU“ PODATKE: Akcija Krimolovac u BiH

V.Mitrić

12. 01. 2021. u 10:24

POLICAJCI Državne agencije za strage i zaštitu (SIPA) u decembru prošle 2020. godine registrovali su 256 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je devet bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izveštaja, rekao nam je Luka Miladinović, portparol SIPA.

САМО „СИПАЈУ“ ПОДАТКЕ: Акција Кримоловац у БиХ

Ilustracija

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela primljeno je 78 prijava, od kojih je 18 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izveštaja.

- Najveći broj informacija odnosio se na krivična dela u s privrednim kriminalom u vezi ,opojnim drogama, zloupotrebom službenih ovlašćenja, krijumčarenjem oružja, ljudi i roba,te ostalim krivičnim delima - kaže Miladinović.

- Od ukupnog broja primljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, deset je prosl eđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po 17 je postupala i SIPA.

U decembru je primljeno 20 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela.

Pored toga, policijski službenici SIPA dali su 69 saveta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)