PUPOVAC ODGOVORIO NA SKANDALOZNE REČI BISKUPA: Vlado Košić uporedio zemljotres sa Srbima i komunistima

Tanjug

12. 01. 2021. u 21:14

NEKI ljudi, nažalost, imaju zarobljen um, a neki imaju i zagađen um, rekao je večeras predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagujući na reči sisačkog biskupa Vlada Košića u kojima poredi zemljotres sa borbom protiv Srba i Turaka.

ПУПОВАЦ ОДГОВОРИО НА СКАНДАЛОЗНЕ РЕЧИ БИСКУПА: Владо Кошић упоредио земљотрес са Србима и комунистима

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nezavisno o tome što su na tako prestižnoj i uglednoj poziciji, kao što je pozicija episkopa ili biskupa jedne od najuglednijih religijskih zajednica u svetu, izgovoriti takve stvari je izraz i posledica činjenice ozbiljne zarobljenosti uma i ozbiljne zagađenosti uma - ocenio je Pupovac.

Sisački biskup Vlado Košić izjavio je ranije da je zemljotres danas najveći neprijatelj i teško predvidiv, te da se "ne možemo protiv njega boriti kao protiv Turaka, komunista ili Srba".

Biskup, poznat po širenju mržnje i netrpeljivosti prema manjinskim zajednicama, u nedelju je održao misu u spomen na 443. godišnjicu pada tvrđave Gvozdansko 1578. godine.

- Oni su radije ostali na braniku utvrde Gvozdansko i na braniku domovine negoli se pokoriti neprijatelju i njegovoj sili. Ta borba do kraja rešila je hrvatski narod, bilo da su nas tlačili Turci, bilo komunisti, bilo Srbi - rekao je Košić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)