SLOVENCI PROTESTUJU ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH MERA: Policija traži da se okupljeni raziđu

Tanjug

13. 01. 2021. u 16:06

NA Trgu Republike u Ljubljani okupilo se stotinak građana koji protestuju zbog mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa, a policija je pozvala okupljene da se raziđu jer je svako okupljanje zabranjeno privremenom uredbom.

СЛОВЕНЦИ ПРОТЕСТУЈУ ЗБОГ ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА: Полиција тражи да се окупљени разиђу

Foto EPA

Građani su se okupili oko 14 sati sa namerom da protestuju ispred vlade koja se nalazi na trgu, međutim zgrada je bila okružena ogradom, prenosi portal 24UR.

Učesnici protesta rekli su da protestuju i protiv svih političkih stranaka koje su vodile Sloveniju u poslednjih 30 godina.

Na skupu je govorilo nekoliko učesnika koji su zahtevali momentalno ukidanje svih mera i povratak na normalno stanje, prenosi Tv Slovenija.

Skup je na društvenim mrežama najavila društvena inicijativa Maske dol uz poruku da učesnici treba da ostanu mirni i posvećeni miru, ljubavi, zddravlju i slobodi.

Ministar unutrašnjih poslova Alojz Hojs ranije je izjavio da će policija, ukoliko bude potrebno i ukoliko učesnici postanu nasilni, upotrebiti vodene topove.

U Sloveniji su trenutno na snazi restriktivne mere koje podrazumevaju zabranu okupljanja, zabranu prelaska iz jedne u drugu opštinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili