NEMA VAKCINE ZA BOSNU I HERCEGOVINU: Sarajlije nisu iznenađene situacijom - "Treba tu puno da se radi, ovde se ne zna ko pije, a ko plaća!"

Novosti onlajn

16. 01. 2021. u 18:21

VAKCINA protiv COVID-a još uvijek nije stigla u Bosnu i Hercegovinu iz Evropske unije. Susedne zemlje su osigurale prve doze vakcina protiv COVID-19.

НЕМА ВАКЦИНЕ ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ: Сарајлије нису изненађене ситуацијом - Треба ту пуно да се ради, овде се не зна ко пије, а ко плаћа!

Foto EPA

Građani Bosne i Hercegovine nezadovoljni su što vakcina još uvek nije stigla u njihovu zemlju.

U anketi za Radio Sarajevo komentarisali su i činjenicu da Evropska unija nije poslala nijednu vakcinu za Bosnu i Hercegovinu.

- Od početka pandemije korona virusa, bio sam skeptičan o tome, pa i danas imam isto mišljenje. Ako se ikako može izbeći ta vakcinacija, neću je primiti. Mislim da vlasti nisu dovoljno uradile, treba tu dosta rada i truda. Od početka ove situacije, ne zna se ko pije, a ko plaća - smatra jedan od ispitanika.

- Mislim da treba primiti vakcinu. Recimo, moja sestra je alergična na penicilin, a taj lek je toliki broj ljudi spasio. Zasto smatram i da ovu vakcinu treba podržati, da se vratimo belaja i kolapsa koji trenutno vlada. Vlasti nisu dovoljno uradile, mislim da je to moglo više. Ispali smo pametniji u svom ovom kolapsu više nego većina zemalja u okruženju. Nema pravnog rešenja, ali ja sam za vakcinaciju. A kada je reč o EU – licemjerstvo sveta se pokazalo i kroz ovu pandemiju, pa i ratu. Vidimo da se više trebamo uzdati 'u se i u svoje kljuse'. Nismo mi ni toliko loši, ima i pozitivnih stvari rekao je drugi Sarajlija.

- Dosta je tog kukanja na vladu, ali niko neće da poduzme nešto povodom toga. Vakcinu ću primiti samo ako budem morao. Zašto nismo dobili vakcinu o EU? Nemam komentar, ne bavim se tim - istakao je treći.

Jedna Sarajka smatra da je ova sutuacija uošte nije iznendila:

- To liči sve na nas, na kompletnu situaciju i državu. Vakcinisat ću se, u porodici imam medicinske radnike koji će se također vakcinisati. Nemamo alternativu. Imamo li? Kako preživjeti ovu koronu? To se vidi i o tome ne treba puno pričati. Ne uvažavaju nas, niko nas ne uvažava - rekla je ona.

- Vlast nam je takva kakva jeste. I ništa ne funkcioniše kako treba, ništa drugo. Sve bi moglo funkcionisati da je uređenje i organizacija bolja, treba ozbiljno shvatiti posao koji obavljaš. Sve je do nas. Trebamo se potruditi da bude bolje. I u porodici i u kući je do nas - rekla je druga Sarajka.

(Radio Sarajevo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)