POTPUNI HAOS U MIGRANTSKOM KAMPU: Napadnuta policija, jezivi snimak sukoba - specijalci sa psima morali da reaguju (VIDEO)

Novosti online

21. 01. 2021. u 08:56

SINOĆ je u kampu Blažuj u Sarajevu izbio nered u kojem su povređena dva policajca, a prevrnuta su i dva policijska automobila. Privedeno je sedam migranta.

ПОТПУНИ ХАОС У МИГРАНТСКОМ КАМПУ: Нападнута полиција, језиви снимак сукоба - специјалци са псима морали да реагују (ВИДЕО)

Foto: Avaz

Do nereda u kampu Blažuj je došlo nakon što su radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali u drugi kamp da premeste jednog migranta koji je narušavao red u kampu.

- Radi se o migrantu koji je ustvari vođa jedne od grupa u ovom kampu. Migranti su pokušali nasilno da ga oslobode, nakon čega je došlo do sukoba - saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

IOM, sarajevska policija, kao i Služba za poslove sa strancima održavaju red u migrantskim kampovima, međutim ti kampovi "žive" na jedan poseban način s obzirom na različitosti migranata, a to do dokazuje i postojanje grupa i njihovih vođa.

Nakon izbijanja haosa došlo je još patrola, više od 10 njih, kao i pripadnici specijalne policije MUP-a KS koji su bili sa psima. Tada su nastali neredi, a pripadnici IOM-a su izašli iz kampa.

Policija je nakon nekog vremena uspela da smiri nemire, no prizori koji su ostali nakon ovoga su dva prevrnuta policijska automobila, a kamenjem su uništeni i drugi automobili koji su se nalazili u kampu. Jednom delu kampa, gde je sve počelo, policija novinarima uopšte nije dozvolila da priđu.

U ovim neredima su povređena najmanje dva policajca i jedan službenik IOM-a. Prema rečima prisutnih, u suzbijanju nereda je učestvovao veliki broj policije, specijalci sa psima su došli u otprilike sedam automobila, dok su policijske patrole upućene iz više opština u Kantonu Sarajevo.

Slični sukobi nisu zapamćeni u Bosni i Hercegovini, ali ni regiji.

U Bosni i Hercegovini je 2018. godine bilo nereda kada su vlasti USK pokušale da blokiraju ulazak migranata u kanton, a s druge strane, na graničnom prelazu Maljevac okupili su se migranti koji su kamenje bacali na hrvatsku policiju. Osim toga, neredi su se uglavnom svodili na svađe između migranata, ali ne njih i policije.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković