DODIK NIJE OSTAO DUŽAN BAKIRU: Izetbegović napustio teren političke borbe i upustio se u borbu protiv Srba

Novosti online

24. 01. 2021. u 15:20

NEPROCESUIRANjE napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici u vezi je sa razočaravajućom izjavom Bakira Izetbegovića - rekao je lider SNSD Milorad Dodik nakon sednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci.

ДОДИК НИЈЕ ОСТАО ДУЖАН БАКИРУ: Изетбеговић напустио терен политичке борбе и упустио се у борбу против Срба

Foto: D. Pozderović

- Moj zadatak je štitim interese srpskog naroda i neću odustati od borbe za prava Srba - poručio je Dodik.

- Nikada u svetskim ratovima nismo bili na strani okupatora, fašista i onih koji su osvajači i ugnjetavači. Srbi su narod kome je porodica svetinja. I Republika Srpska je svetinja za sve pripadnike srpskog naroda, od Hercegovine do Banjaluke, od Romanije i Podrinja do Semberije. Srpski narod i Srpska su važni i našoj braći u Srbiji, Crnoj Gori i svuda širom sveta gde Srbi žive - naglasio je Dodik.

Istakao je da ostavlja mogućnost Izetbegoviću da se izvini srpskom narodu, jer kako kaže Srbi su dobar narod.

- Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izjava. Ja se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega - rekao je Dodik.

Istakao je da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti, ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

Dodik je rekao da je Izetbegović napustio teren političke borbe i upustio se u borbu protiv Srba.

Podsećamo, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su "Srbi loš narod". Nedavno je i ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)