DODIKOV ŽESTOK ODGOVOR: SNSD sprema tužbe zbog poništavanja izbora

S. M.

29. 01. 2021. u 17:04

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik najavio je da će SNSD iduće sedmice podneti pojedinačno tužbe prema članovima Centralne izborne komisije BiH zbog kršenja zakona u vezi sa poništavanjem izbora u Doboju i Srebrenici.

ДОДИКОВ ЖЕСТОК ОДГОВОР: СНСД спрема тужбе због поништавања избора

Foto: D. Pozderović

- Svim članovima CIK koji su glasali za takvu odluku biće podnesena prijava ili više krivičnih prijava. Pravni tim SNSD na tome već radi, a finalizacija prijava desiće se početkom naredne sedmice - rekao je Dodik.

On je ocenio da je reč o "debeloj" zlouporebi položaja, o politički motivisanim odlukama i o nedoraslim ljudima u Komisiji. Dodik je napomenuo da je daleko više prigovora bilo zbog izbora u Mostaru, nego u Srebrenici i Doboju.

- Ali, ostao je politički inženjering koji je išao za tim da su političke partije iz opozicije u RS koja u Komisiji ima kadrove spremne bile da poništavanjem dela izbora u Doboju ponište i izbore u Srebrenici. PDP i SDS učestvovali su u podršci zajedničkom kandidatu na izborima i sada je pitanje kada lažu - kada su zajedno u kandidaturi da bi pokazali srpsko okupljanje oko srpskog kandidata ili kada se njihovi kadrovi u CIK, kao produžena ruka, ponašaju na ovakav način - pitao je Dodik.

On je podsetio da u Srebenici u roku koji je bio propisan na dan izbornog procesa nije bilo nijedne žalbe, te da formalno gledano nije bilo moguće pokrenuti proces poništavanja.

- Ali, u nemogućoj BiH sve je moguće - ocenio je Dodik.

Prema njegovim rečima, SNSD se priprema za izbore u Doboju i Srebrenici i krajnje je vreme da CIK konačno odredi dan i pravila za te izbore, jer je nedopustivo da od ove dve lokalne zajednice pravi slučaj.

- Izbori koje ćemo održati pokazaće da će prvobitni rezultati biti potvrđeni - poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)