KARDINAL BOZANIĆ: Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj SPC

Tanjug

18. 02. 2021. u 23:30

ZAGREBAČKI nadbiskup, kardinal Josip Bozanić čestitao je danas dosadašnjem mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

КАРДИНАЛ БОЗАНИЋ: Ваша Светости, нека Ваш избор за патријарха буде у првом реду благослов сестринској СПЦ

Foto: AP

"S velikom sam radošću primio vest da Vas je Sveti arhijerejski aabor SPC na zasedanju danas, 18. februara 2021. izabrao za 46. patrijarha Srpske pravoslavne crkve. Vaša Svetosti, dragi Subrate u Kristu Isusu našem Spasitelju, srdačno Vam čestitam visoki izbor za arhiepiskopa pećkog, mitropolita beogradsko-karlovačkog i patrijarha srpskog. Kao kršćanin i subrat u biskupstvu, očima vere u Vašem izboru vidim prst Božje providnosti i znak Duha Svetoga", napisao je kardinal Bozanić, prenosi agencija Hina.

Istakao je i da mu je u nezaboravnom sećanju njihovo ekumensko hodočašće 12. januara ove godine, od zagrebačke katedrale do saborne crkve Preobraženja Gospodnjega.

"Vaša Svetosti, neka Vaš izbor za patrijarha bude u prvom redu blagoslov sestrinskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Neka Duh Sveti, koji nas obnavlja, otvori nove putove Božje ljubavi i milosrđa, novog razumevanja i uvažavanja, prihvatanja i opraštanja, kako bi se otvorile nove stranice plodonosne saradnje u zajedništvu za dobro poverenih nam vernika“, napisao je Bozanić Porfiriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024