GOSTI U KAFANI, A ORKESTAR KOD KUĆE: Makedonci se dosetili kako da organizuju zabave u vreme pandemije (FOTO)

Novosti online

21. 02. 2021. u 19:30

IAKO je Vlada zabranila živu muziku na preporuku Komisije za zarazne bolesti u restoranima, vlasnici kafića pronašli su način da organizuju zabave. Pevači, umesto da sviraju u baru, kod kuće održavaju koncert, a povezani su putem mrežne veze i zvučnika koji stvaraju muziku.

ГОСТИ У КАФАНИ, А ОРКЕСТАР КОД КУЋЕ: Македонци се досетили како да организују забаве у време пандемије (ФОТО)

Foto: Komunalna milicija

Gosti gledaju pevača na nekoliko pametnih televizora postavljenih širom bara, a on kod kuće na telefonu ili laptopu. Kroz poruke, menadžer lokala mu šalje naredbe sa pesmama gostiju, a zatim ispunjava želje - "Sledeća pesma je poseban pozdrav za Blagicu", "Pozdrav za najsrećniji sto danas", "Idemo sada sa nečim veselim".

Atmosfera u barovima je kao pre početka pandemije virusa korona. Četvrtkom, petkom i subotom ne može se naći slobodan sto, rezervacije se vrše nekoliko dana unapred, a zabava počinje u 17 sati, jer je radno vreme do 21 sat. Posle 19 sati atmosfera se zahuktava, gosti počinju da se igraju i zabavljaju, baš kao i večernji izlasci u kafić pre pandemije.

Mnogi kafići se ni ne pridržavaju protokola rada. Stolovi, umesto da se međusobno razdvajaju metar i po, toliko su blizu jedni drugima da je nemoguće proći između njih. Ne poštuje se ni protokol da 4 osobe sede za jednim stolom jer su međusobno udaljeni samo nekoliko centimetara. Retko ko se zatvori u 21 sat, šefovi zaključaju ulazna vrata, a gosti slobodno sede, prenosi portal "Sakam da kažam".

Direktor Državnog tržišnog inspektorata Stojko Paunovski kaže da u pogledu onlajn svirki ne mogu da intervenišu i kazne vlasnika lokala jer je to tretirano kao elektronski prenos zvuka. Ali, dodaje Paunovski, može se reagovati zbog nepoštovanja protokola.

KAFEANSKI ŽURKI I POKRAJ ZABRANATA, PEJAČITE SE VKLUČUVAAT ONLAJN OD DOMA I PRIMAAT NARAČKI

Posted by Sakam Da Kazam on Subota, 20. februar 2021.

- Svake noći smo na terenu i neprestano nalazimo ugostiteljske objekte zbog nepoštovanja protokola ili radnog vremena, kojima izričemo zabranu rada. Ovde smo u četvrtak pronašli bar u Skoplju, koji je normalno radio i u 23 sata, pun gostiju i pevač - kaže Paunovski.

Od 21. januara ugostiteljski objekti rade do 21 sat, nakon Nove godine, kako ne bi održavali novogodišnje zabave, radno vreme im je smanjeno na 18 sati. Ugostitelji žele da rade do 23 sata, ali za sada Vlada poštuje preporuku Komisije za zarazne bolesti i ne dozvoljava produženje radnog vremena.

Vlasnici restorana za venčanja, noćni klubovi, pevači i muzičari protestovali su juče u Skoplju i nekoliko drugih gradova, zahtevajući da im Vlada dozvoli da počnu da rade po određenim protokolima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024