HOSPITALIZOVAN RATNI ZLOČINAC ATIF DUDAKOVIĆ: Krvnik koji je naređivao ubistva Srba ima problema sa zdravljem

Novosti online

26. 02. 2021. u 19:57

ATIF DUDAKOVIĆ, general Armije RBiH nalazi se u klinici Podhrastovi u Sarajevu.

ХОСПИТАЛИЗОВАН РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ АТИФ ДУДАКОВИЋ: Крвник који је наређивао убиства Срба има проблема са здрављем

Foto: Printskrin

On je hospitaliovan zbog komplikacija izazvanih korona virusom.

Dudaković je pre nekoliko dana smešten u ovu medicinsku ustanovu.

On već duže vreme ima problema s zdravljem.

Godine 2007. objavnjeni su snimci na kojima Atif Dudaković u septembru 1995. naređuje etničko čišćenje i paljenje srpskih sela.

Postoje nepobitni dokazi da je tokom vojnih akcija Dudaković naređivao ubistva zarobljenika i paljenje srpskih sela.

Komandovao je napadom Armije RBiH na zapodnokrajiške opštine Republike Srpske (Petrovac, Krupa, Sanski Most, Ključ i Mrkonjić Grad) u jesen 1995, tokom čega su ubijena 892 srpska civila i vojnika, prognano 120.000 i spaljeno više od 30 sela.

Njegov mlađi sin 19. godišnji Anel Dudaković je počinio samoubistvo vešanjem u Sarajevu 27. septembra 2011. godine.

Dudaković je i pre "Oluje" izdavao zločinačka naređenja. Tako postoji snimak, na kojem on 14. aprila 1995. godine izdaje naređenje:

- Proboj se mora izvršiti. Pobiti sve što se ispred vas nađe. Žao mi je što nemate noževa... Odobravam i naređujem da se naprijatelj uništi svim sredstvima. Nožem, bombom, čakijom, zubima, udaviti... Sve imate pravo! - rekao je on.

U avgustu 1995. godine, tokom "Oluje", pod komandom Atifa Dudakovića izvršeno je presecanje povlačenja srpskih izbjeglica iz Republike Srpske Krajine i počinjena ubistva zarobljenih Srba na prostoru opštine Dvor u tadašnjoj Republici Srpskoj Krajini.

Protiv njega je tek 2018. godine podignuta optužnica za teške zločine nad srpskim civilima, a suđenje i dalje traje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu