IMUNIZACIJA U MAKEDONIJI: Filipče - Uskoro ćemo znati kada stižu kineske i ruske vakcine

Tanjug

27. 02. 2021. u 19:24

MINISTAR zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana objaviti datume dolaska kineske i ruske vakcine u tu zemlju.

ИМУНИЗАЦИЈА У МАКЕДОНИЈИ: Филипче - Ускоро ћемо знати када стижу кинеске и руске вакцине

Foto: M. Anđela

- Radije ne bih sada nagađao - rekao je ministar Filipče, napominjući da se, uprkos kašnjenju, nada da će se razgovori sa proizvođačima vakcina „završiti što pre“, prenosi makedonska agencija MIA.

Obraćajući se novinarima nakon službenog otvaranja Gostivarovog novog modularnog centra, Filipče je rekao da se očekuje da će Fajzer potpisati nacrt sporazuma.

Nastavili su se i intenzivni razgovori sa ruskim i kineskim proizvođačima kako bi saznali kada će isporučiti vakcine za koje se vlada složila da ih kupi, rekao je on.

Filipče nije isključio nova ograničenja, ali je rekao da se trenutno ne razmatra nijedno.

- Postoji blagi porast (slučajeva virusa korona), što ne predstavlja rizik za bolničke ustanove, ali je svakako razlog da građani budu vrlo oprezni - naglasio je ministar zdravlja.

Od 3.816 ljudi testiranih na virus korona u protekla 24 sata, 721 je dobilo pozitivan rezultat, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Većina novih slučajeva kovid-19 - 334 - dijagnostikovana je u Skoplju.

U protekla 24 sata u Severnoj Makedoniji od virusa se oporavila 171 osoba, a sedam osoba je umrlo.

Od početka epidemije, Severna Makedonija je izvršila ukupno 519.985 testova, zabeleživši 102.482 slučaja kovid-19 i 91.066 oporavka. Broj žrtava dostigao je 3.126, javlja MIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)