BOMBAŠ IZ SARAJEVA USKORO PRED SUDIJOM: Osumnjičeni predat Tužilaštvu, pucao i na policijsko vozilo

Novosti online

28. 02. 2021. u 18:04

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas su predali u nadležnost Tužilaštva KS muškarca koji je u subotu bacio eksplozivnu napravu u sarajevskom naselju Grdonj.

БОМБАШ ИЗ САРАЈЕВА УСКОРО ПРЕД СУДИЈОМ: Осумњичени предат Тужилаштву, пуцао и на полицијско возило

Foto: Printskirin/Jutjub/Klix.ba

Kako su ranije naveli iz MUP Kantona Sarajevo, muškarac S.T. aktivirao je u subotu eksplozivnu napravu te se nakon toga udaljio iz porodične kuće.

Incidentu, odnosno bacanju eksplozivne naprave, prethodila je svađa kod jednog objekta u kojoj je učestvovao i osumnjičeni.

Nakon toga, pripadnici policije organizovali su potragu za osumnjičenim s ciljem hapšenja. U 20.40 jedna policijska patrola primetila je osumnjičenog koji je potom ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja prema službenom policijskom vozilu u pokretu, a zatim pobegao.

Ubrzo su se pripadnicima MUP Kantona Sarajevo u potrazi i hapšenju pridružili i pripadnici Sektora za policijsku podršku.

Osumnjičeni S.T uhapšen je u 1.25 u mestu Grdonj, na području gđe se nalazi repetitor. Prilikom hapšenja, pripadnici policije su kod osumnjičenog pronašli jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje.

Osumnjičeni se tereti za krivična dela izazivanje opšte opasnosti, oštećenje tuđe stvari, napad na službenu osobu u vršenju poslova bezbednosti, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

(Srpskainfo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni