ASTRAZENEKA RAZMIŠLJA DA TUŽI BiH ZBOG BISERE TURKOVIĆ: Animozitetom prema srpskoj donaciji uvalila celu zemlju u problem

Novosti online

03. 03. 2021. u 13:41

Almir Badnjević, direktor Verlaba, otkrio je kako prema njegovim saznanjima menadžment AstraZeneka razmišlja o tužbi protiv Bosne i Hercegovine zbog izjava Bisere Turković kako je njihova vakcina slabijeg kvaliteta i namenjena siromašnim zemljama.

АСТРАЗЕНЕКА РАЗМИШЉА ДА ТУЖИ БиХ ЗБОГ БИСЕРЕ ТУРКОВИЋ: Анимозитетом према српској донацији увалила целу земљу у проблем

Foto: N. Đurić

- Biće dobro ako izbegnemo tužbu protiv države Bosne i Hercegovine. Dobio sam informacije od menadžmenta AstraZeneka da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namenjena za siromašne zemlje mogu da povuku i tužbu protiv Bosne i Hercegovine i da će jedna tačka na sastanka menadžmenta biti i razgovor o tužbi protiv naše države - pojašnjava Badnjević.

Badnjević naglašava da Evrospka agencija za lekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korištenja ove vakcine u EU.

- Ta vakcina se u Indiji radi po licenci AstraZeneke, tako da verujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, u Velikoj Britaniji je već odobrena i u Kanadu, itd. - navodi Badnjević.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili