MAKRON ZA DRUGI MANDAT: Kandidatura nekoliko sati pre isteka roka

EMANUEL Makron će sutra ujutro objaviti kandidaturu za drugi predsednički mandat pismom građanima koje će biti objavljeno u regionalnoj štampi, saznalo se u Parizu. Pismo će na internetu biti dostupno još večeras.

МАКРОН ЗА ДРУГИ МАНДАТ: Кандидатура неколико сати пре истека рока

Emanuel Makron, Foto AP

Prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj će biti održan 10. aprila, a zakonski rok za podnošenje kandidature ističe sutra, 4. marta, u 18 sati. Makron će, dakle, trku za drugi mandat započeti svega nekoliko sati pre isticanja roka.

Očekivalo se da će Makron kandidaturu saopštiti ranije, obraćanjem javnosti, ali su aktuelni događaji u Ukrajini izbili u prvi plan. Makron se u sredu uveče obratio naciji, ali je govorio samo o invaziji Rusije na Ukrajinu.

Zbog svega što se dešava u ovoj zemlji, Makron je otkazao i svoj prvi predizborni miting koji je trebalo da bude održan 5. marta u Marselju.

Prethodno je kandidovanje odložio zbog pandemije.

Objavljivanjem kandidutre će biti prekinuta javna tajna, jer se odavno pretpostavljalo da će se aktuelni šef države ponovo kandidovati.

Emanuel Makron se na čelu francuske države nalazi od 2017. godine.

BONUS VIDEO:

DNR POKAZAO NOVE SNIMKE: Ovako izgledaju napušteni položaji ukrajinskih marinaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!