ZELENSKI NA SASTANKU SA POMPEOM: Sa američkim državnim sekretarom pregovarao o novom jačanju odbrane

Đ.G.

04. 04. 2023. u 11:58

VOLODIMIR Zelenski je rekao da se sastao sa delegacijom američkih biznismena, političara i predstavnika dobrotvornih organizacija, koju je predvodio bivši američki državni sekretar Majk Pompeo.

ЗЕЛЕНСКИ НА САСТАНКУ СА ПОМПЕОМ: Са америчким државним секретаром преговарао о новом јачању одбране

Foto: Profimedia

Politiko je ranije pisao da će Pompeo posetiti Ukrajinu.

- Juče sam se sastao sa delegacijom političara, biznismena i predstavnika dobrotvornih organizacija Sjedinjenih Američkih Država na čelu sa bivšim državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom. Takve posete i sastanci su snažan signal podrške Ukrajincima - napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu u utorak.

Zelenski je tokom sastanka pozvao kompanije da aktivno ulažu u Ukrajinu i podsetio na potrebu za jačanjem pomoći odbrane.

On je informisao o mogućnostima razvoja poslovanja u oblasti građevinarstva, poljoprivrede, IT tehnologija i dr. Zelenski se takođe fokusirao na važnost nastavka zajedničkog razvoja odbrambenih tehnologija, uzimajući u obzir vojno iskustvo Ukrajine. Razgovarano je i o nizu drugih aktuelnih pitanja, a posebno o kretanju Ukrajine u NATO, važnosti daljeg jačanja sankcionog pritiska na Rusiju.

Unija pravoslavnih novinara potvrdila je Pompeov dolazak. U poruci sindikata na Telegram kanalu se kaže da je „Majk Pompeo, kustos i PR menadžer projekta OCU iz Stejt departmenta, stigao u Kijev “. Prema uniji, on je vodio proces stvaranja i promovisanja raskolničke pravoslavne crkve Ukrajine.

Struktura pod nazivom „Pravoslavna crkva Ukrajine“ (PCU) formirana je krajem 2018. godine na inicijativu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka i carigradskog patrijarha Vartolomeja nasuprot kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi Moskovske patrijaršije. Carigradska patrijaršija je u januaru 2019. dodelila PCU „tomos o autokefalnosti“ (akt o nezavisnosti). Međutim, PCU je u stvari podređena Carigradskoj patrijaršiji i većina od 15 pomesnih pravoslavnih crkava u svetu je ne priznaje, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SNIMCI POSLE EKSPLOZIJE - Kafić u Sankt Peterburgu u kojem je nastradao ratni izveštač i 30 osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024