NAZIRE SE NOVI OKRŠAJ TITANA: Bajden ponovo u duelu sa Trampom - potvrdio da će se kandidovati za predsednika

Tanjug

15. 04. 2023. u 07:23

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden izjavio je na kraju svoje posete Republici Irskoj da je odlučio da se kandiduje za drugi predsednički mandat i potvrdio da će svoju kandidaturu formalno objaviti "relativno uskoro".

НАЗИРЕ СЕ НОВИ ОКРШАЈ ТИТАНА: Бајден поново у дуелу са Трампом - потврдио да ће се кандидовати за председника

Foto: Jutjub printskrin/ New York Post

- Objavićemo to relativno brzo, ali samo putovanje u Irsku ojačalo je moj osećaj optimizma u vezi sa onim što se može učiniti - rekao je Bajden  novinarima na kraju svog putovanja u Irsku, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su, iako brojne Bajdenove pristalice nisu sigurne da li je 80-godišnji predsednik, jedan od najstarijih svetskih lidera, zaista sposoban da se posveti drugom četvorogodišnjem mandatu u Beloj kući, bliski saradnici i saveznici, daleko od očiju javnosti, već počeli da preduzimaju korake za uspostavljanje infrastrukture kampanje i prikupljanje sredstava.

Bajden bi na kraju drugog predsedničkog mandata imao 86 godina, što je devet godina više u poređenju sa prosečnim životnim vekom muškaraca u SAD.

 

BONUS VIDEO: 

TRAMP NAPUSTIO SUDNICU: Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!