KAKO SU OBORENA ČETIRI UKRAJINSKA LOVCA: Ovako su pogođeni po dva MiG-29 i Su-25

P. Z. S. / bulgarianmilitary.com

26. 04. 2023. u 17:37

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije tvrdi da je Ukrajina prošle sedmice izgubila četiri lovca.

КАКО СУ ОБОРЕНА ЧЕТИРИ УКРАЈИНСКА ЛОВЦА: Овако су погођени по два МиГ-29 и Су-25

Foto: Printscreen Yutube


General Igor Konašenkov, portparol Ministarstva odbrane objavio je na redovnom brifingu mesta gde su oboreni ukrajinski avioni.

U samoproglašenom Donetsku Narodnoj republici (DNR), dva lovca ukrajinskih vazduhoplovnih snaga MiG-29 su oborena. Jedan je oboren tokom leta preko Novoukrainke, a drugi preko Sergevka. Dva MiG-29 oborena su usred nedelje 19. aprila 2023. godine.

Dva jurišna lovca ukrajinski Su-25 su oboreni u petak objavilo je rusko ministarstvo odbrane. Jedan je pogođen tokom leta preko Dolgenkoje (Harkovska oblast), dok je drugi pogođen tokom leta preko Ugljedara u DNR-u.


KAKO SU LOVCI OBORENI?

Prema rečima ruskog ministarstva odbrane, dva MiG-29 su oborena pomoću raketa vazduh-vazduh ispaljenih sa ruskih borbenih mlaznjaka. MOD ne kaže koji tip ruskih borbenih aviona je bio uključen. Čak, ovaj put, nije pušten nijedan video da prati potraživanja.

Rusko Ministarstvo odbrane ima naviku objavljivanja video zapisa za koje tvrdi da su iz određene akcije. Međutim, vrlo često ovi video snimci ne dokazuju tvrdnje, jer pokazuju pripremu, poletanje, lansiranje rakete i sletanje. Ne postoje multimedijalni dokazi da su ukrajinski avion pogođeni, ali to ne menja tvrdnje.

Foto printskrin telegram topwar_ru

Ostala dva lovca-bombardera ukrajinske Su-25 oborili su sistemi protivvazdušne odbrane. Ministarstvo odbrane tvrdi da su dva Su-25 oborile rakete ispaljene iz prenosnog PVO sitema 9K38 IGLA. U ovom slučaju, ne postoje i multimedijalni dokazi pogotka ili obaranja aviona, ali koji ne menjaju datu izjavu.


PAROVI U VAZDUHU

Od kraja prošle godine i početka ove Rusija je značajno poboljšala svoje performanse u vazduhu. Drastično je minimizirala svoje borbene gubitke dok istovremeno povećava uništenje ukrajinskih vazduhoplovnih snaga.

Analitičari kažu da Rusija sve više koristi različite parove borbenih aviona u vazduhu. SU-30SM2 ili SU-35 su upareni sa MiG-31BM. Prva letelica koristi se kao mamac da bi privukao protivnika dok MiG-31 ispaljuje raketu vazduh-vazduh P-37M, dugog dometa.

BONUS VIDEO - BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI: Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)