"HOĆE DA NANESU PORAZ RUSIJI I UGROZE KINU" Šojgu: Zapad je već bio spreman za rat sa Moskvom

Novosti Onlajn

28. 04. 2023. u 08:29

SUKOB u Ukrajini potvrđuje da su Vašington i njegovi saveznici usredsređeni na provociranje drugih zemalja na vojnu konfrontaciju sa Moskvom i Pekingom, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku ministara odbrane zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Nju Delhiju.

ХОЋЕ ДА НАНЕСУ ПОРАЗ РУСИЈИ И УГРОЗЕ КИНУ Шојгу: Запад је већ био спреман за рат са Москвом

Foto: EPA

Jasna potvrda takve zločinačke politike je sukob u Ukrajini, siguran je ruski ministar.

- Pravi cilj Amerike je da nanese strateški poraz Rusiji, da stvore pretnju Kini i održe svoju monopolsku poziciju u svetu - ukazao je Šojgu.

Borbeni potencijal i sposobnosti gotovo svih zemalja Severnoatlantske alijanse iskorišćeni su protiv Rusije početkom specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je Šojgu.

- Zapad je pokazao da je blagovremeno bio pripremljen za borbu sa Ruskom Federacijom - ukazao je ruski ministar odbrane.

- Odmah su uvedene ogromne sankcije Rusiji, organizovane su isporuke oružja Ukrajini, slali su obaveštajne podatke, a vojni savetnici i plaćenici su odmah poslati u zonu borbenih dejstava - primetio je Šojgu i dodao da je pritom bio uključen vojni potencijal i sposobnosti gotovo svih zemalja NATO-a.

Vašington i njegovi saveznici ozbiljno su narušili globalnu bezbednosnu arhitekturu u pokušaju da održe globalnu dominaciju, rekao je ruski ministar odbrane.

- U nastojanju da zadrže globalnu dominaciju, SAD i njihovi saveznici ozbiljno su nagrizli globalnu bezbednosnu arhitekturu. Na njihovu inicijativu pokrenut je proces rušenja i demontiranja ključnih sporazuma o kontroli naoružanja i izgradnji poverenja - rekao je ruski ministar odbrane.

BONUS VIDEO: BRODOVI, AVIONI, HELIKOPTERI, PROJEKTILI - Pogledajte snimke tokom provere Pacifičke flote Rusije

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku