"NASILNIK JE NEPRIJATELJ" Papa: Seksualne zlostavljače treba osuditi, ali i oni zaslužuju hrišćansku ljubav

Tanjug

09. 05. 2023. u 18:53

PAPA Franja je izjavio da su seksualni zlostavljači "odvratni neprijatelji" koji zaslužuju da budu osuđeni i kažnjeni, ali da takođe zaslužuju hrišćansku ljubav i pastirsku brigu jer su i oni Božja deca.

НАСИЛНИК ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ Папа: Сексуалне злостављаче треба осудити, али и они заслужују хришћанску љубав

Foto AP

- Nasilnika treba osuditi, zaista, ali kao brata - rekao je Franja, nazvavši to "oblikom ljubavi prema neprijatelju", prenosi Rojters.

Međutim, papa je priznao da je teško imati takav stav zbog posledica koje zlostavljači ostavljaju na ljude.

- Nasilnik je neprijatelj. Svako od nas to oseća jer saosećamo sa patnjom zlostavljanog. Čak je odbojan i sam razgovor sa nasilnikom. Nije lako, ali i oni su Božja deca. Zaslužuju kaznu, ali zaslužuju i pastirsku brigu - poručio je Franja.

On je ove komentare izneo 29. aprila u privatnom razgovoru sa jeuzitima dok je bio u poseti Mađarskoj, navodi britanska agencija.

Papa je prošle nedelje pohvalio rad međunarodne vatikanske komisije za prevenciju seksualnog zlostavljanja i ohrabrio je da nastavi sa radom, nakon nedavne ostavke jednog visokog člana komisije koji ju je optužio za nedostatak transparentnosti.

 

BONUS VIDEO: POČELO OBELEŽAVANjE DANA POBEDE U MOSKVI - Veličanstvena parada na Crvenom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima