PAPA O SUKOBU IZRAELACA I PALESTINACA: "Primirje na Bliskom istoku mora biti stabilno, mir se ne postiže oružjem"

Tanjug

14. 05. 2023. u 23:30

PAPA Franja uputio je danas apel za mir na Bliskom istoku, moleći se da se održi nedavno primirje između Izraela i militanata u Pojasu Gaze.

ПАПА О СУКОБУ ИЗРАЕЛАЦА И ПАЛЕСТИНАЦА: Примирје на Блиском истоку мора бити стабилно, мир се не постиже оружјем

Foto: EPA

Takođe, uputio je poruku povodom Majčinog dana, koji se slavi u mnogim zemljama, a svoje misli posvetio je "razorenoj Ukrajini", prenosi Vatikan njuz.

Govoreći s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palati nakon molitve Kraljice neba (Regina Caeli) s vernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra u Vatikanu, papa je izrazio žaljenje zbog stradanja u oružanim sukobima između Izraelaca i Palestinaca, u kojima su nevini ljudi izgubili živote, uključujući žene i decu. 

- Nadam se da će primirje koje je upravo postignuto postati stabilno, da će oružje utihnuti, jer sigurnost i stabilnost nikada neće biti postignuti oružjem, već naprotiv, i dalje će se uništavati svaka nada u mir - poručio je papa. 

Povodom Majčinog dana, papa je istakao da se "danas sećamo svih majki, koje su još među nama i onih koje su otišle u raj“, a u molitvi pred okupljenim vernicima je pozvao na ublažavanje patnje stradalim u Ukrajini, kao i za sve nacije pogođene ratovima i nasiljem. 

 

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima