TRAJALA SAT VREMENA KRAĆE: Ruski kosmonauti završili petočasovnu svemirsku šetnju

Tanjug

14. 05. 2023. u 20:19

RUSKI kosmonauti, Sergej Prokopjev i Dmitrij Petelin, koji je ujedno i specijalan izveštač ruske novinske agencije TASS na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), proveli su pet sati i 14 minuta u svemiru, van stanice.

ТРАЈАЛА САТ ВРЕМЕНА КРАЋЕ: Руски космонаути завршили петочасовну свемирску шетњу

Foto: Tanjug/ AP

Oni su danas imali aktivnost u svemiru gde su završili planirane radove, saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

U okviru svoje šetnje svemirom, kosmonauti su otvorili i integrisali radijator za termičku regulaciju, koji je 19. aprila postavljen na višenamenski laboratorijski modul "Nauka".

Prema inicijalnim podacima, njihova svemirska šetnja trebalo je da traje šest sati i 18 minuta, ali je završena sat vremena ranije.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA: Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove