IZVEŠTAJ SPECIJALNOG SAVETNIKA: FBI nikad nije imao stvarne dokaze o dosluhu Trampa i Rusije, to je došlo iz štaba Hilari Klinton

Tanjug/ria.ru

15. 05. 2023. u 23:05

AMERIČKI Federalni istražni biro (FBI) nije imao dovoljno dokaza za otpočinjanje istrage o predsedničkoj kampanji Donalda Trampa 2016. godine i previše se oslanjao na savete Trampovih političkih protivnika, navodi se u zaključnom izveštaju američkog specijalnog savetnika Ministarstva pravde Džona Durama.

ИЗВЕШТАЈ СПЕЦИЈАЛНОГ САВЕТНИКА: ФБИ никад није имао стварне доказе о дослуху Трампа и Русије, то је дошло из штаба Хилари Клинтон

Foto Tanjug/AP

U izveštaju na 306 stranica, Duram je zaključio da američke obaveštajne službe i organi za sprovođenje zakona nisu imali nikakve "stvarne dokaze" o dosluhu Trampovog tima i Rusije, pre pokretanja istrage "Crossfire Hurricane", prenosi Rojters.

Durham je u izveštaju optužio FBI da se prema istrazi o Trampu odnosio drugačije nego prema drugim politički osetljivim istragama, uključujući one čiji je predmet istrage Trampova protivkandidatkinja bila Hilari Klinton.

-Ministarstvo i FBI nisu uspeli da održe svoju važnu misiju stroge vernosti zakonu u vezi sa određenim događajima i aktivnostima opisanim u ovom izveštaju. Osoblje FBI-a pokazalo je ozbiljan nedostatak analitičnosti prema informacijama koje su dobili, posebno prema informacijama od politički povezanih lica i subjekata, navodi se u izveštaju specijalno savetnika Durama.

Ovaj izveštaj označava kraj četvorogodišnje istrage pokrenute u maju 2019. godine kada je tadašnji državni tužilac Vilijam Bar imenovao Durama, iskusnog tužioca, da ispita potencijalne pogrešne korake FBI-a prilikom istrage o navodnom dosluhu Trampovog tima i Rusije tokom predizborne kampanje 2016. godine.

KLINTONOVA IZMISLILA VEZE TRAMPA I RUSIJE

Štab bivšeg američkog predsedničkog kandidata Hilari Klinton izmislio je priču o vezama Donalda Trampa sa Rusijom, ali FBI nije sproveo istragu, rekao je u izveštaju specijalni savetnik američkog Ministarstva pravde Džon Duram.

-U odvojenom slučaju koji je uključivao navodni plan kampanje Klintonove, FBI nikada nije otvorio nikakve istrage, izdao bilo kakve zadatke, angažovao analitičare, niti sproveo bilo kakve analitičke operacije u vezi sa ovim informacijama, navodi se u dokumentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo