TVRDNJE "BLUMBERGA": Treslo se tlo ispod gasovoda „Severni tok“

Novosti onlajn

16. 05. 2023. u 15:50

SEIZMOLOZI su registrovali podzemne potrese nepoznatog porekla u rejonu ostrva Bornholm u Baltičkom moru, u blizini mesta eksplozije na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“, prenosi agencija „Blumberg“, pozivajući se na saopštenje Geološke službe Danske i Grenlanda (Geus).

ТВРДЊЕ БЛУМБЕРГА: Тресло се тло испод гасовода „Северни ток“

Foto Tanug/AP

- Seizmolozi su u početku posmislili da je potrese 13. maja izazvao zemljotres ili kontrolisane eksplozije u susednoj Poljskoj, međutim, nakon dodatne analize podataka su isključili tu mogućnost - navodi agencija.

Prema mišljenju seizmologa, to bi mogli da budu talasi akustičkih pritisaka koji su nastali zbog nekih dešavanja u atmosferi.

- Ipak, eksperti ne mogu da budu sigurni šta je izazvalo moćne talase pritisaka - rekli su u Geološkoj službi Danske i Grenlanda.

Prošlog vikenda su se stanovnici danskog ostrva uplašili od podzemnih potresa čiju pojavu ne mogu da objasne vlasti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!