OZLOGLAŠENI PEDOFIL UCENJIVAO BILA GEJTSA? Epstajn pretio da će razotkriti vanbračnu aferu milijardera i Ruskinje

Novosti online

22. 05. 2023. u 16:02

DžEFRI Epstajn je pretio Bilu Gejtsu zbog afere koju je 67-godišnji magnat navodno imao sa ruskinjom Milom Antonovom, piše britanski tabloid San.

ОЗЛОГЛАШЕНИ ПЕДОФИЛ УЦЕЊИВАО БИЛА ГЕЈТСА? Епстајн претио да ће разоткрити ванбрачну аферу милијардера и Рускиње

Foto: Profimedia/New York State Sex Offender Registry

Prema izveštajima, Epstajn je želeo da suosnivač Majkrosofta bude deo dobrotvornog fonda vrednog više milijardi dolara, implicirajući da će otkriti njegovo neverstvo ako se ne pridruži fondu.

Prema izveštaju objavljenom u Volstrit džurnalu, Gejts je 2010. godine na turniru upoznao Ruskinju Milu Antonovu, koja je tada imala 20 godina, i navodno je započeo romantičnu vezu sa mladom devojkom. U to vreme, Gejts je bio oženjen svojom sada bivšom ženom Melindom Gejts. Epstajn je upoznao Milu tri godine kasnije.

Dobro obavešteni izvori rekli su za Žurnal da je Epstajnova pretnja Gejtsu došla u obliku mejla koji je poslao 2017. nakon što nije uspeo da ubedi Gejtsa da se pridruži dobrotvornoj fondaciji koju je pokušavao da pokrene. Nije bila tajna da je Gejts igrao bridž sa Antonovom, tako da je u video-snimku na Jutjubu iz 2010. Antonova ispričala o turniru koji je igrala sa Gejtsom, rekavši: "Nisam ga pobedila, ali sam pokušala da ga šutnem".

Prema dokumentima koje je Žurnal pregledao, Antonova je želela da pokrene onlajn posao za podučavanje bridža i pokušavala je da obezbedi novac da ga pokrene. Preko Borisa Nikolića, Gejtsovog bliskog savetnika, Antonova je upoznata sa Epstajnom kako bi joj pomogao da prikupi sredstva za inicijativu, koja je nastojala da "promoviše bridž kreiranjem kvalitetnih instrukcija za početnike i napredne igrače", piše Žurnal.

Antonova i Nikolić sastali su se sa Epstajnom u njegovom domu u novembru 2013. godine u Njujorku, gde je ona iznela svoje predloge i zatražila pola miliona dolara. Antonova je za Žurnal rekla da Epstajn na kraju nije uložio u inicijativu. Uprkos tome, godinu dana kasnije, Antonova je ostala u stanu u Njujorku koji joj je obezbedio Epstajn.

- Nisam komunicirala s njim ili bilo kim drugim dok sam bila tamo - rekla je. U jednom trenutku, Epstajn je platio Antonovu da pohađa školu programiranja softvera.

- Epstajn je pristao da plati direktno školi. Ne znam zašto je to uradio. Kada sam ga pitala, rekao je nešto u smislu da je bogat i da želi da pomogne ljudima kada može - rekla je ona.

Dok je Antonova pokušavala da pokrene svoju inicijativu, Epstajn je takođe pokušavao da osnuje sopstveni fond. Prema dokumentima koje je pregledao Žurnal, Epstajn je pokušao da osnuje fond sa JP Morganom koji bi zahtevao od ultrabogatih pojedinaca da daju minimalni doprinos od 100 miliona dolara i da mu plate milione dolara honorara. Fond je trebalo da bude način da Epstajn obnovi svoju reputaciju nakon što je bio primoran da se registruje kao seksualni prestupnik i prizna krivicu 2008. za podvođenje maloletnice u prostituciju, rekli su izvori Žurnala.

Dokumenti koje su pregledali pokazuju da je Epstajnov fond zavisio od dobijanja podrške od Gejtsa. U imejlovima koji su poslati rukovodiocima JP Morgana, Epstajn je pokušao da izgleda kao blizak savetnik Gejtsa, iako nije uključio multimilijardera u te komunikacije.

- U suštini, ovaj fond će omogućiti Bilu pristup boljim ljudima, investicijama, distribuciji, menadžmentu bez ometanja njegovog braka ili sadašnjih zaposlenih u fondaciji - napisao je Epstajn u mejlu u avgustu 2011. Bio je to jedan u nizu mejlova koji je poslat JP Morganu.

Govoreći za Žurnal, portparol JP Morgana je rekao: "Firmi nije bio potreban za prezentaciju. Znajući šta znamo danas, voleli bismo da nikada nismo poslovali sa njim". Žurnal je takođe izvestio da je Gejtsov portparol "rekao da Epstajn nikada nije radio za Gejtsa i da je pogrešno predstavio njihove veze u komunikaciji sa JP Morganom i drugima. Epstajn je zatim poslao mejl Gejtsu o Antonovoj 2017. godine nakon što je Gejtsova navodna vanbračna afera okončana, rekli su izvori. U toj poruci, Epstajn je zamolio Gejtsa da mu nadoknadi školovanje Antonove.

- Ton poruke je bio da je Epstajn znao za aferu i da bi mogao da je razotkrije - piše Žurnal.

Dve godine kasnije, 2019. godine, federalni tužioci optužili su Epstajna za seksualnu trgovinu maloletnicima i zaveru da se izvrši seksualna trgovina. Epstajn je negirao optužbe i odbijen mu je kaucija. Nekoliko meseci kasnije u pritvoru je izvršio samoubistvo.

BONUS VIDEO: SADAMOVE PALATE 20 GODINA POSLE AMERIČKE INVAZIJE - Propadaju iako ih je UNESKO stavio pod zaštitu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024