ŠANSE DA SE RUSIJA BACI NA KOLENA SU RAVNE NULI Matvijenko: Ne mogu nas saterati u ćošak

Novosti Onlajn

11. 06. 2023. u 15:14

MESECI od početka specijalne vojne operacije su pokazali da su šanse da se Rusija sruši i stavi na kolena su ravne nuli, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

ШАНСЕ ДА СЕ РУСИЈА БАЦИ НА КОЛЕНА СУ РАВНЕ НУЛИ Матвијенко: Не могу нас сатерати у ћошак

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Ako govorimo o našim akcijama unutar zemlje, onda je glavni zaključak nedvosmislen - Rusija mora biti jaka. Pritom, jaka u svakom pogledu: tehnološki, ekonomski, socijalno i moralno. I, što je sada posebno važno, u vojnom pogledu, kako bi osigurala svoju bezbednost. Danas, 15 meseci nakon početka specijalne vojne operacije sasvim je očigledno da su šanse da se naša zemlja sruši i stavi na kolena, ravne nuli. Pobeda Rusije u sukobu oko Ukrajine je neizbežna - rekla je ona.

Podvukla je da su vlasti uspele da u kratkom roku adaptiraju zemlju, društvo i ekonomiju na novu realnost. Istakla je da nije bilo to lako uraditi, a da se ne naruši kvalitet života ljudi, da ne bude trzavica u društveno-političkoj sferi, ograničenja, čak i najmanjih prava i sloboda građana i vanrednih mera u oblasti upravljanja ekonomijom.

- Naravno, mi smo u potpunosti svesni da nas očekuju novi ozbiljni izazovi i moramo ih upoznati, ali to će zahtevati novi kvalitet interakcije vlasti i društva. Obezbedićemo to, jer za 30 godina najnovije istorije Rusije na čelu sa nama smo obezbedili pouzdan temelj - navela je Matvijenko.

Dodala je da se u Rusiji formiralo pravo civilno društvo, u kome građani spoznaju svoju ličnu odgovornost za sadašnjost i budućnost zemlje.

- Ubeđena sam da nas ne mogu saterati u ćošak, izolovati i pretvoriti u zemlju-izgnanika. Rusija jeste i ostaće svetska država i to je zato što smo jaka država. I zato što je agenda koju promovišemo na svetskoj sceni, agenda poštovanja suvereniteta, sveobuhvatne i ravnopravne saradnje i bezbednosti, koja je bliska mnogim državama i narodima. I, naravno, zato što je formiranje multipolarnog sistema međunarodnih odnosa, u kojem objektivno nema i ne može biti mesta za globalnu hegemoniju - istakla je ona.

Navela je da ruske vlasti jasno znaju svoje strateške ciljeve i veruje se da će se oni realizovati.

- Primećujem da je Rusija ponovo usredsređena. Ovo je vreme procene iskustava koje smo stekli, naših dostignuća i pogrešnih proračuna, ranjivosti, rizika i mogućnosti. Imamo veliki potecijal, ekonomski, socijalni, duhovni, kadrovski i verujemo u principe od kojih nećemo odustati. Postoji jedinstvo društva i borbeni stav, i što je najvažnije imamo šta da ponudimo svetu - zaključila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije.

BONUS VIDEO: POSLEDICE RUŠENjA BRANE - Ovako izgleda poplavljena Nova Kahovka

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima