OVAKO SU IZGLEDALI PREGOVORI LUKAŠENKA I VOĐE VAGNERA: Lider Belorusije otkrio detalje, evo koga je Prigožin prvo tražio

Novosti onlajn

27. 06. 2023. u 17:29

BELORUSKI lider je izneo detalje o tome kako su zapravo protekli njegovi subotnji razgovori sa šefom Vagnerovog PMC Jevgenijem Prigožinom u pokušaju da se zaustavi oružana pobuna u Ruskoj Federaciji.

ОВАКО СУ ИЗГЛЕДАЛИ ПРЕГОВОРИ ЛУКАШЕНКА И ВОЂЕ ВАГНЕРА: Лидер Белорусије открио детаље, ево кога је Пригожин прво тражио

Foto: Profimedia/Ilustracija

Najopasnije u vezi sa subotnjim događajima u Rusiji bilo je kako bi se situacija mogla razvijati u budućnosti, primetio je predsednik Belorusije. On je rekao da je u jutarnjem telefonskom razgovoru sa Putinom shvatio da je već doneta teška odluka - da se "pokvasi" Prigožin.

- Putinu sam predložio da ne žuri. Hajde, kažem, razgovaraćemo sa Prigožinom, sa njegovim komandantima. Na šta mi je on rekao: „Slušaj, Saša, beskorisno je. On čak i ne diže slušalicu, ne želi ni sa kim da razgovara" - rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je ispričao detalje o tome kako su se saznali brojevi telefona preko kojih se Prigožin može kontaktirati, kao rezultat toga, poziv je prošao, a šef Vagnera je odmah podigao telefon.

- Prva runda se govorila oko 30 minuta psovkama... On se, naravno, izvinio i počeo da mi govori psovke - rekao je Lukašenko.

Prema rečima beloruskog lidera, lider PMC-a je bio u „euforiji i pomahnitalenom stanju“, pored toga, na njega su ozbiljno uticali komandanti jurišnih odreda, koji su videli pogibiju svojih boraca. Sam Prigožin je najpre zahtevao „da mu daju Šojgua i Gerasimova“, kao i sastanak sa Putinom.

- Kažem: „Ženja, niko ti neće dati ni Šojgua ni Gerasimova, posebno u ovoj situaciji. Vi poznajete Putina koliko i ja. Drugo, ne samo da će se sastati sa vama, već zbog ove situacije neće razgovarati telefonom - rekao je Lukašenko.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!