LAKI tenkovi na točkovima AMX-10RC koje je Francuska isporučila Ukrajini su "nepraktični" u ofanzivi jer imaju tanki oklop, rekao je za AFP komandant bataljona 37. brigade marinaca sa kodnim imenom "Spartanac".

Komentari (3)

Jovan

02.07.2023. 22:02

Ovo orudje spada u grupu orudja: LOVAC TENKOVA. To su u suštini samohodni protivtenkovski topovi (guseničari ili točkaši). Imaju odličan top odlične nišanske sprave ali slab oklop, da bi bili pokretniji. Namenjeni su za odbrambena dejstva a vrlo retko se koriste u napadu.

walter pravicek

03.07.2023. 06:10

Ukrajinci mislili,da če sa tenkovima Francuske izrade AMX-10 RC NAPADATI?Pa vidite,da neznaju čitati UPUTE!OVU SU LOVCI.I tako opet ide sve u topionice željeza.Francuski jezik nije Engleski,pa moraju tenkisti iz Ukrajine i taj jezik savladati,jer nisu Francuzi kod predaje u Ukrajinu priložili upute u svim jezicima,uključivši i Ruski,ali nikako Ukrajinski.Bre u školu!

walter pravicek

03.07.2023. 06:47

Marinci Ukrajinci?37.brigada?PA MALO PREVIŠE STE IŠLI SA BROJKAMA,JER VAS U SUŠTINI NEMA NI ZA JEDNU NEŠTO VREDNO ČETU!Spartanac-Komandant?Pa nije valda Francuz?Ako nije trebao bi znati ŠTO su dobili iz Francuske.Škola momci ,naobrazba vama fali Ukrajinci!!