LUKAŠENKO ČESTITAO SUNARODNICIMA DAN NEZAVISNOSTI: Obeležio sećanje na borbu protiv nacizma u Drugom svetskom ratu

Đ.G.

03. 07. 2023. u 08:25

OSNOVA formirana tokom godina nezavisnosti omogućava Belorusiji da sa sigurnošću gleda u budućnost, rekao je predsednik Republike Aleksandar Lukašenko čestitajući sunarodnicima državni praznik.

ЛУКАШЕНКО ЧЕСТИТАО СУНАРОДНИЦИМА ДАН НЕЗАВИСНОСТИ: Обележио сећање на борбу против нацизма у Другом светском рату

Foto: Profimedia/Ilustracija

Dan nezavisnosti (Dan republike) obeležava se u Belorusiji svake godine 3. jula - na dan kada je Minsk oslobođen od nacističkih osvajača 1944. godine.

- Duhovna, moralna, intelektualna, ekonomska osnova formirana tokom godina nezavisnosti omogućava nam da sa poverenjem gledamo u budućnost. A nacionalno jedinstvo, savestan rad i pažljiv odnos prema našoj zemlji ključ su za postizanje najdražih ciljeva - navodi se u tekstu čestitke objavljenom u saopštenju.

Lukašenko je naveo da je praznik 3. jul omaž generacijama Belorusa koji su vekovima branili pravo da žive u svojoj rodnoj zemlji i samostalno određuju svoju sudbinu.

- Čuva sećanje na neviđeni podvig beloruskog naroda tokom Velikog otadžbinskog rata, pokazuje istorijsku zrelost, nacionalno dostojanstvo i snažnu volju naslednika naroda pobednika da ojačaju svoju državnost  - dodao je predsednik republike u svojoj izjavi. 

- Odabravši put sukcesivnog razvoja, sačuvali smo i uvećali najbolja dostignuća sovjetskog perioda, ovladavajući savremenim visokotehnološkim sektorima privrede. Uprkos neviđenim izazovima vremena, pružamo društvene garancije i mogućnosti za samoostvarenje svakom građaninu - istakao je predsednik Belorusije.

Veliki otadžbinski rat (1941-1945) je oslobodilački rat naroda SSSR- a protiv nacističke Nemačke i njenih saveznika, koji je najvažniji i odlučujući deo Drugog svetskog rata (1939-1945), prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!