"OVAJ PRAZNIK JE ZNAČAJAN I ZA RUSE": Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije

Novosti onlajn

03. 07. 2023. u 08:35

RUSKI predsednik Vladimir Putin čestitao je beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Republike Belorusije, objavljeno je na sajtu Kremlja.

ОВАЈ ПРАЗНИК ЈЕ ЗНАЧАЈАН И ЗА РУСЕ: Путин честитао Лукашенку Дан независности Белорусије

Foto: Tanjug/AP Photo

- Ovaj praznik je od posebnog značaja ne samo za Beloruse, već i za Ruse, jer je povezan sa značajnim događajem naše zajedničke istorije – oslobođenjem Minska od nemačko-fašističkih zavojevača - istakao je Putin.

U čestitki se takođe naglašava da veze bratskog prijateljstva i uzajamne pomoći, očvrsnute u teškim ratnim godinama, ostaju pouzdan temelj rusko-beloruskih odnosa.

- To se u potpunosti potvrđuje danas, kada se naše zemlje zajedno suočavaju sa veoma ozbiljnim spoljnim pretnjama i izazovima -  poručio je ruski lider.

Putin je izrazio uverenost da sistematskim izgrađivanjem konstruktivnih bilateralnih veza u svim pravcima, jačanjem institucije Savezne države, Moskva i Minsk mogu prevazići sve poteškoće i odbraniti legitimne interese dve zemlje na svetskoj sceni.

Prethodno je Lukašenko čestitao sunarodnicima nacionalni praznik i ocenio da temelj formiran tokom godina nezavisnosti omogućava Belorusiji da sa sigurnošću gleda u budućnost.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)