DEMONSTRANTI PUCAJU NA POLICIJU: Sačmom na suzavac

IZGREDNICI su tokom protesta počeli da koriste i oružje. Policajac u Nimu je shvatio, kada je došao kući i pogledao u svoj pancir, da je samo zahvaljujući panciru, ostao živ. U pancir se zario metak kalibra 9 milimetara. Na mestu gde se dogodio udar, na telu, u predelu jetre, ostao je veliki crveni hematom.

ДЕМОНСТРАНТИ ПУЦАЈУ НА ПОЛИЦИЈУ: Сачмом на сузавац

Foto: Goran Čvorović

Policajci u Parizu povređeni su iz vazdušne puške. Primećeno je i da pripadnici radikalnih grupa puškama gađaju javne kamere. U Banjeu, u južnom pariskom predgrađu, oteli su policijsko vozilo u kome je bilo oružja, dok su policajci pobegli. U Marselju, oplljačkali su prodavnicu oružja. Mnogi se pitaju hoće li biti iskorišćeno.

Svet se verovatno pita kako je moguće da se nešto slično događa u jednoj demokratskoj zemlji, kakva je Francuska. Upravo to je rezultat demokratskog pristupa – policajci, po naređenju pretpostavljenih, ne žele da prekorače upotrebu sile, pa na kamenice i "molotovljeve koktele" bačene na njih, a sada već i na pucnje, odgovaraju samo dimnim bombama, gumenim mecima i ponekim pendrekom, što očigledno nije dovoljno, često se, uz to, povlačeći pred masom.

Sve ovo utiče i na turizam. U Parizu je otkazano 25 odsto hotelskih rezervacija. Predsednik Emanuel Makron je od danas počeo da prima predstavnike skupštine, senata i gradonačelnike. Narod, ipak, osim vođenja politike, očekuje i čvrstu ruku. Ljudi su ogorčeni i od vlasti prevashodno traže da obezbede red i mir u zemlji, pokazujući ko je jači. Ispred opština su u podne bila zakazana okupljanja pordrške građana redu i miru. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo