DRUŠTVENE MREŽE NA METI U FRANCUSKOJ: Blokirati Snepčet, Tiktok i Telegram

Francuski predsednik Emanuel Makron razmišlja o blokadi pristupa društvenim mrežama, ukoliko se za tim ukaže potreba u urgentnim situacijama.

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ НА МЕТИ У ФРАНЦУСКОЈ: Блокирати Снепчет, Тикток и Телеграм

Foto: Unsplash

Ovu ideju šef države je izneo u razgovoru s gradonačelnicima, imajući u vidu da se preko ovih mreža ponekad zakazuju nasilnička okupljanja, a kasnije tako dele "trofeji" u vidu snimaka zapaljenih automobila i opljačkanih radnji.

- Potrebno nam je razmišljanje oko korišćenja društvenih mreža kod najmlađih, o zabranama koje možemo da uvedemo. Kada stvari krenu po zlu, možda bismo mogli da dođemo u situaciju da ih regulišemo ili blokiramo – izjavio je, između ostalog, Makron.

Francuski predsednik je, međutim, istakao da takve odluke ne treba donositi naprečac, kada su strasti zagrejane, već hladne glave.

- Drago mi je što to nismo morali da uradimo – rekao je stanar Jeliseja, ali i dodao da je potrebno organizovati istinsku debatu na tu temu.

To je izazvalo dosta polemika, iz ugla slobode govora i "nedodirljivosti" društvenih mreža. Na udaru su najviše "Snepčet", "Tik-tok" i "Telegram". Makron je već pozvao ove mreže da pokažu osećaj odgovornosti i uklone najosetljivije sadržaje.  

Tokom proteklog vikenda, kružilo je lažno saopštenje za medije na osnovu koga je, navodno, Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo ukidanje interneta u najugroženijim naseljima, ali je to ubrzo demantovano. Obe te vesti su se upravo najbrže proširile društvenim mrežama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!