OSLANJAJUĆI SE NA RUSKO ISKUSTVO: Beloruska vojska održala vežbu u blizini granice sa Ukrajinom (FOTO)

Novosti onlajn

05. 07. 2023. u 19:05

ORUŽANE snage Belorusije održale su taktičko-specijalnu vežbu na poligonu u blizini granice sa Ukrajinom, oslanjajući se na iskustvo ruskih vojnika tokom specijalne vojne operacije, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

ОСЛАЊАЈУЋИ СЕ НА РУСКО ИСКУСТВО: Белоруска војска одржала вежбу у близини границе са Украјином (ФОТО)

Foto: Telegram/Ministerstvo oboronы Respubliki Belarusь

- Na poligonu Brestski održana je pokazna složena taktičko-specijalna vojna vežba sa jednom od jedinica 38. zasebne gardijske desantne jurišne brigade. Vežbe su organizovane na sedam mesta za obuku - navodi se u saopštenju.

Kako je precizirano, vojnici su uvežbavali pravilno zauzimanje i opremanje područja gde su koncentrisane trupe oslanjajući se na iskustvo Rusije iz specijalne vojne operacije, obavili su trening vezan za predstojeće zadatke uz korišćenje laserskog oružja u uslovima približenim borbenim, a takođe je održano borbeno gađanje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

HELIKOPTER Ka-52: Priprema posade za izvođenje dejstava u oblasti Krasnog Limana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo