OBELODANJEN BERLUSKONIJEV TESTAMENT: Jednoj osobi ostavio 100 miliona evra u nasledstvo

Novosti onlajn

06. 07. 2023. u 12:55

BIVŠI italijanski premijer Silvio Berluskoni, koji je preminuo 12. juna, ostavio je supruzi Marti Fašin 100 miliona evra. Istu sumu je ostavio i bratu Paolu, a 30 miliona evra prijatelju, bivšem senatoru Marčelu Del Utri, prenosi agencija ANSA.

ОБЕЛОДАЊЕН БЕРЛУСКОНИЈЕВ ТЕСТАМЕНТ: Једној особи оставио 100 милиона евра у наследство

Foto: EPA

Del Utri je bio osuđen na sedam godina zatvora jer je bio povezan sa mafijom. Deo kazne je odslužio iza rešetaka, a zatim je zbog zdravstvenog stanja prebačen u kućni pritvor i prevremeno oslobođen 2019. godine. U drugom procesu, u kome je država sarađivala sa mafijom, bivši senator nije bio optužen. Ipak, on je čovek koji je Berluskonija povezao sa mafijom. Pokušali su i bivšeg premijera da optuže za vezu sa mafijom, međutim, nijedna optužba nikada nije dokazana.

Kontrolni paket porodičnog holdinga „Fininvest“, koji kontroliše medijska kompanija „Mediaset“ i izdavačka kuća „Mondadori“, pripali su Berluskonijevoj deci iz prvog braka Marini, koja je predsednik holdinga, i Pjersilviju, koji je direktor kompanije „Mediaset“. Njihov udeo je dostigao 53 odsto. Deci iz drugog braka: Eleonori, Barbari i Luiđiju pripali su jednaki udeli u kompaniji.

- Hvala, sa velikom ljubavlju, vaš tata - napisano je u testamentu koji je objavljen u nezvaničnoj formi.

Marti Fašin, koja je više od 50 godina bila mlađa od Berluskonija, i Del Utriju je napisao: „Za ljubav koju sam osećao prema njima i za ljubav koju su mi davali“.

Kako agencija navodi, testament je potpisan 19. januara 2022. godine.

Berluskoni je bio jedan od najbogatijih ljudi u Italiji. Njegovo bogatstvo se procenjuje na sumu 3,6-6 milijardi evra, uključujući mnogobrojne kuće i vile u Italiji i u inostranstvu. Osim toga, bio je vlasnik i mnogobrojnih umetničkih dela.

Ostaje pitanje ko će naslediti partiju Berluskonija „Napred, Italija!“, koja je sada deo vladajuće većine u zemlji i formirana je u velikoj meri zahvaljujući Berluskonijevim naporima.

Sledeće nedelje je planiran kongres partije na kome će, najverovatnije, za privremenog predsednika biti imenovan potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, najbliži saradnik bivšeg premijera. Sledeće godine treba da se održi i opšti kongres partije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROSVETNI RADNICI NA ULICAMA LONDONA - Traže veće zarade i veća ulaganja u škole

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)