VILA PRIGOŽINA VREDNA TRI MILIJARDE RUBALJA: U dvorištu parkiran helikopter, u kući zlatne poluge (FOTO)

Branko Vlahović dopisnik iz Moskve

07. 07. 2023. u 14:34

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko je izjavio da će uskoro razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o sudbini privatne vojne kompanije "Vagner", pošto je u četvrtak saopštio da se njen osnivač Jevgenij Prigožin sada nalazi u Rusiji, tačnije u Sankt Peterburgu, a njegovi vojnici u bazama na jugu te zemlje.

ВИЛА ПРИГОЖИНА ВРЕДНА ТРИ МИЛИЈАРДЕ РУБАЉА: У дворишту паркиран хеликоптер, у кући златне полуге (ФОТО)

Foto Fejsbuk

U Sankt Peterburgu je objavljena fotografija, "čoveka sličnog Prigožinu sa kapom na glavi", uz citat Lukašenka da Prigožina u Sankt Peterburgu niko ne namerava da ubije i da Putin drži svoju reč, pa sigurno neće hteti da ga "utopi", te da bolje zna Prigožina nego on.

- Prigožin je sigurno sada na slobodi - istakao je Lukašenko.

U sredu posle ručka Lukašenko je telefonom razgovarao sa Prigožinom o budućem delovanju "Vagnera". Tada je Prigožin kazao da će "vagnerovci" i dalje raditi u korist Rusije.

- Ako rusko rukovodstvo i "Vagner" smatraju da je neophodno da oni budu u Belorusiji, na odmoru i pripremama, ja ću ispuniti obećanje da ih primim - kazao je Lukašenko, koji je ranije govorio da troškove "vagnerovaca" treba da plate sami.

Njima će biti ponuđeni bivši vojni objekti koje trenutno ne koristi beloruska armija.

Pre je Lukašenko kazao da bi mu "vagnerovci" dobro došli za obuku beloruskih vojnika i oficira, jer imaju ogromno iskustvo, a Belorusiji bi koristili i za odbranu od eventualnog napada sa Zapada.

Istražni organi su dali ruskoj TV snimak kako su specijalci oprezno ušli u praznu kancelariju Prigožina, kao i kako izgleda njegova raskošna vila u elitnom naselju u Sankt Peterburgu. Prigožin ima u dvorištu vile i helikopter. Na aerodrimu u Sankt Peterburgu ga uvek čeka privatni avion. Pošto je Prigožin osvojio popularnost napadajući "egoistične oligarhe", sada su novinari komentarisali: "Evo da vidite kako živi borac protiv bogataša".

Prilikom pretresa u kući su pronađene zlatne poluge. Tu je i desetak lažnih pasoša koje je koristio Prigožin za putovanja u inostranstvo, uz isto toliko perika različitih boja, brada i brkovi. U jednom lažnom pasošu je ime Prigožina, ali su tuđe fotografije. U drugom su fotografija Prigožina, a imena su Dmitrij Gajler i Vladimir Bobrov.

Novinari navode da je Prigožinu vraćen zaplenjen novac iz dva teretna minubusa, gde je

pronađeno 10 milijardi rubalja. Takođe pišu da mu je vraćeno nađeno oružje, dva karabina "sajga", austrijski karabin i nekoliko pištolja. Najvredniji je "glok" koji je dobio kao poklon od ministra odbrane Sergeja Šojgua.

U petak 23. juna Prigožin je optužen za organizaciju oružane pobune. Posle pregovora koje je vodio sa Lukašenkom, Prigožin je vratio svoje vojnike u baze za vežbanje, a predsednik Putin je ukinuo optužbu protiv vlasnika "Vagnera".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je novinarima da ne prate kretanje Prigožina, pa da zato ne može da kaže gde se on nalazi.

Foto Fejsbuk

Vrednost rezidencije

Vrednost zemlje na kojoj je raskošna vila Prigožina je tri milijarde rubalja (jedan evro 100 rubalja). A tržišna cena Prigožinove dače je 1,6 milijardi rubalja, u šta nije uključena vrednost antikvarnog nameštaja. Ona je uređena tako da bi na prodaji dostigla cenu od tri milijarde rubalja.

Odsečene glave neprijatelja i malj

Ruski list "Izvestija" objavio je video-snimak racije na kom se vidi i uramljena fotografija koja navodno prikazuje odsečene glave Prigožinovih neprijatelja. Tu je i veliki klavir, spa-centar, sauna, privatni zatvoreni bazen i lična medicinska kancelarija. U sobi za bilijar pronađen je veliki malj sa natpisom "za upotrebu u važnim pregovorima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)