LEPA GABRIJELA UBIJENA U SUKOBU NAVIJAČA: Došla da gleda utakmicu, isekli je pivskom flašom po vratu (VIDEO)

Novosti online

11. 07. 2023. u 20:10

DVADESETTROGODIŠNjA Brazilka umrla je u bolnici u Sao Paulu, dva dana nakon što je ranjena u sukobu između navijača Palmeirasa i Flamenga. Pred nedeljni brazilski derbi između ta dva kluba došlo je do velikih sukoba navijača, a 23-godišnja Gabrijela Aneli teško je povređena dok je čekala da uđe na stadion Alijanc Park.

ЛЕПА ГАБРИЈЕЛА УБИЈЕНА У СУКОБУ НАВИЈАЧА: Дошла да гледа утакмицу, исекли је пивском флашом по врату (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk

U gužvi je zadobila posekotinu na vratu kada ju je udarila staklena flaša piva. Mlada devojka je u teškom stanju prevezena u Dom zdravlja, ali je dva dana kasnije preminula.

- Hvala svima koji su se molili za moju sestru, ali ona je otišla svom ocu na nebo - napisao je njen brat Felipe Aneli na Instagramu.

U sukobima ispred stadiona napadnuta je policija koja je upotrebila suzavac za uspostavljanje reda. Suzavac se proširio na teren, pa je sudija u prvom poluvremenu u dva navrata morao da prekida igru jer su igrači osetili iritaciju u očima i nosu. Utakmica je na kraju završila rezultatom 1-1.

- Ne možemo da prihvatimo da je 23-godišnja devojka žrtva varvarstva u okruženju koje bi trebalo da bude zabavno. Izražavamo solidarnost sa porodicom devojke i zahtevamo brzu istragu ovog zločina - objavio je Palmeiras na društvenim mrežama.

- U onome što je trebalo da bude čisto sportski događaj, mlada žena je izgubila život na neopravdan način koji zaslužuje oštru kaznu - naveo je Flamengo na Tviteru.

Predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodriges najavio je da će sve utakmice 15. kola brazilskog šampionata početi minutom ćutanja u čast stradaloj devojci. On je dodao da će Savez sarađivati sa saveznom vladom i drugim nadležnim organima u borbi protiv navijačkog nasilja.

- Fudbal je strast, a ne prostor za kriminalce koji se infiltriraju među navijače da praktikuju sve vrste nasilja - rekao je on u saopštenju.

Predstavnik Odeljenja za strateške policijske operacije rekao je da je osoba odgovorna za bacanje flaše uhapšena i da će biti optužena za ubistvo.

BONUS VIDEO: RACIJE U NEMAČKOJ - Sedmoro ljudi je uhapšeno zbog sumnje u umešanost u terorističku mrežu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)