"NARUŠILI SU INTERESE KOMPANIJA": Kina traži od SAD da ukinu jednostrane sankcije kineskim preduzećima

Tanjug

13. 07. 2023. u 10:59

KINESKE vlasti su pozvale Sjedinjene Američke Države da ukinu jednostrane sankcije kineskim preduzećima, uoči moguće posete američke ministarke trgovine Đine Rajmondo.

НАРУШИЛИ СУ ИНТЕРЕСЕ КОМПАНИЈА: Кина тражи од САД да укину једностране санкције кинеским предузећима

Foto: Printskrin

- SAD su ozbiljno narušile interese kineskih kompanija - rekao je portparol kineskog ministarstva trgovine Šu Jueting, prenosi Rojters.

On je dodao da se Kina tome čvrsto protivi i pozvao je Vašington da odmah prekine "nerazumno potiskivanje kineskih firmi i povuče svoje jednostrane sankcije protiv njih".

Odgovarajući na pitanje o mogućoj poseti američke ministarke trgovine, Šu je rekao da je Kina otvorena za takvu posetu, kao i da je u komunikaciji sa SAD po tom pitanju.

- Kina će ostati posvećena rešavanju ekonomskih i trgovinskih problema kroz komunikaciju i dijalog, istovremeno promovišući konstruktivnu i praktičnu saradnju - istakao je Šu.

SAD su uvele sankcije kineskim kompanijama koje su navodno umešane u prinudni rad na krajnjem zapadu Kine u regionu Sinđan.

 

BONUS VIDEO - Objavljen snimak hapšenja ubice iz Zemuna i njegovih saučesnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove