KAUCIJA SKORO MILION DOLARA: Ukrajinski sud mitropolitu Kijevsko-pečerske lavre odredio pritvor

Novosti onlajn

14. 07. 2023. u 22:08

SUD u Ukrajini preinačio je kaznu ranije izrečenu starešini Kijevsko-pečerske lavre, mitropolitu kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) Pavlu (Lebedu) sa kućnog pritvora na pritvor uz mogućnost kaucije od 33 miliona grivni (893, 5 hiljade dolara), objavilo je ukrajinsko izdanje Strana.ua.

КАУЦИЈА СКОРО МИЛИОН ДОЛАРА: Украјински суд митрополиту Кијевско-печерске лавре одредио притвор

FOTO: Tanjug/AP

Prema informacijama, 62-godišnji mitropolit koji je odveden u istražni pritvor, ostaće tamo do 14. avgusta.

Starešina je izjavio da nije saglasan sa optužbama i nema novca za kauciju.

On je ocenio da je sudija donela presudu pod pritiskom ljudi kojima je to u interesu.
Prethodno, mitropolit se nalazio u kućnom pritvoru pod optužbom da je raspirivao versku mržnju i da je opravdavao aktivnosti Rusije.

Starešina lavre izjavio je ranije da su optužbe protiv njega izmišljene i da se njemu sudi zbog vere u Hrista pošto odbija da prizna ukrajinske raskolnike iz tzv. Pravoslavne crkve Ukrajine.

Ukrajinske vlasti su u proteklih godinu dana organizovale najveći talas progona UPC u novijoj istoriji zemlje. Pozivajući se na njenu povezanost sa Rusijom, lokalne vlasti u različitim regionima Ukrajine odlučile su da zabrane delovanje UPC, a parlamentu zemlje je podnet predlog zakona o njenoj faktičkoj zabrani u Ukrajini.

Služba bezbednosti Ukrajine počela je da pokreće krivične postupke protiv sveštenstva UPC, sprovodi „kontraobaveštajne mere“ – pretrese episkopa i sveštenika u crkvama i manastirima, u potrazi za dokazima „antiukrajinskog delovanja“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!