ORBANOVO MRAČNO PREDVIĐANJE: "Evropska unija je kao stari bokser - hvali se šampionskim pojasom, ali neće u ring"

Novosti online

22. 07. 2023. u 15:15

EVROPSKA unija je kao stari bokser koji svima pokazuje svoj šampionski pojas, ali odbija da uđe u ring, rekao je danas mađarski premijer Viktor Orban, koji je govorio na Slobodnom univerzitetu i letnjem studentskom kampu u Rumuniji.

ОРБАНОВО МРАЧНО ПРЕДВИЂАЊЕ: Европска унија је као стари боксер - хвали се шампионским појасом, али неће у ринг

Foto: Profimedia/Luka Dakskobler/SOPA Images

Prema rečima premijera, Evropska unija se sada pretvorila u "bogatu, ali slabu" zajednicu od 27 država koje strepe i plaše se konkurencije sa drugim svetskim centrima moći.

- Ovo je realnost - rekao je Orban i dodao da u EU postoji strah i osećaj izolovanosti.

- Evropska unija je kao ostareli bokserski šampion koji pokazuje šampionski pojas, ali više ne želi da uđe u ring. Sve je to dovelo do ekonomske, političke i kulturne izolacije, kao u nekom getu - rekao je šef mađarske vlade, čiji govor prenosi TV kanal M1.

Orban kaže da EU vidi oko sebe "konfuzan svet i mnoga gladna usta koja treba nahraniti, a istovremeno i preteranu potrošnju".

On smatra da će se EU suočiti sa velikim poteškoćama, a pred njom su mračni izgledi.

Mađarski premijer podseća na prognoze MMF-a prema kojima će do 2030. godine Italija i Francuska izgubiti mesta u prvih 10 ekonomski razvijenih zemalja sveta, a Nemačka će se pomeriti sa četvrtog na deseto mesto.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (7)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo